avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil mosreniri drept de proprietate si altele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil mosreniri drept de proprietate si altele

parintii mei au cumparat o casa in anul 1975 cu o foaie de mana cu 3 martori dar de atunci nu au trecuto pe nume 2012 intre timp tata a decedat tot nu sa facut ordine succesiune sau trecut pe nume cum o putem trece pe nume avand in vedere ca mama are 83de ani si are pierderi de memorie noi suntem 5 fratii; o putem trece pe nume unul din frati fara acordul celorlanti cum sa procedez ce pasi trebuiesc urmati.
1 Impozitu este platit pe numele tatalui decedat 15 ani si 15 de unul dintre copii.
2 Fiul care a platit 15 ani impozit vrea sasi treaca casa pe numele lui fara acordul celorlalti frati . Poate da sau nu ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
ioncatean9, utilizator
in primul rand trebuie mers la Primarie si scos Anexa 21 dupa defunct...verificati si pe ce nume apare trecut la impozite si taxe locale casa si terenul pe care doriti sa il partajati...
de retinut este ca in mod cert , in situatia de fata este nevoie de intabulare, deoarece nici vorba sa fi avut carte funciara , daca spuneti ca aveti doar o chitanta si martori ..
Ar fi recomandabil sa faceti un xerox dupa ,,foaie" cum o numiti si sa mergeti apoi la avocat pentru o analiza concreta a situatiei de fapt si de drept.
Nu puteti face nimic in prezent fara sa stiti de unde sa plecati si cred ca plecarea ar trebui sa fie un proces...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea proprietatii asupra unei case in care locuiesc? petree petree Casa a fost a bunicilor care au decedat. Succesiunea nu s-a facut pentru ca nici unul din urmasi nu vrea sa cedeze in favoarea unuia. In prezent in casa ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana vanzare cumparae catalin059 catalin059 sall...de cand m-am casatorit locuiesc cu bunicul meu intr-o casa batraneasca...el a luat hotararea de a renova casa...pt ca el nu are bani am hotarat sa o ... (vezi toată discuția)
Sfert loc veci nedeclarat la succesiune. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un loc de veci (2 morminte) care initial au apartinut bunicului si celor 2 frati ai lui. Unul din fratii bunicului a murit in ... (vezi toată discuția)