avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor intr-un proces penal

Hello,
Am si eu o nelamurire,si anume,sunt chemata ca martora intr-un dosar penal la inalta curte de casatie,iar in citatie spune sa ma prezint cu avocat pentru ca altfel primesc unul din oficiu,care ma va reprezenta, iar eu voi fi chemata din nou doar daca va mai fi necesar .Nu inteleg,si nici nu stiu care e legislatia,dar atat timp cat nu sunt acuzata eu de nimic,de ce sa ma reprezinte un avocat?Eu as fi vrut sa ma duc doar eu singura ,sa le raspund la intrebari,de cate ori va fi nevoie,atat timp cat nu sunt implicata direct in acest proces,si sunt doar martor.Mi se pare ciudat
Cel mai recent răspuns: salahanin , utilizator 21:42, 15 Ianuarie 2012
E posibil sa fie o eroare de citare, ca martor intr-un proces penal indiferent de instanta nu puteti fi reprezentata de avocat.
Multumesc pentru raspuns
E posibil sa fiti acuzat si de aceea sa fie recomandabil sa veniti cu avocat.
Daca veti primi avocat din oficiu nu veti mai avea timpul util sa va mai angajati avocat si sa discutati cu el.

Incercati sa platiti o consultatie juridica la un avocat si daca se va impune sa se si prezinte.

Daca stiti sigur ca nu ati comis nicio infractiune puteti merge si fara avocat insa exista infractiuni ,,pe vorbe" si sa va coste apoi foarte multi bani...un avocat...
Depinde foarte mult despre ce este vorba...tocmai de aceea ar trebui sa stiti in ce masura ati fi putut comite sau nu o infractiune fara sa stiti.
Martorul poate deveni si el invinuit si poate fi retinut dupa acest moment procesual...
Eu cred ca este o eroare in completarea forumularului de citare , a citatiei.
In calitate de martor , nu aveti nevoie de avocat.
Asa ma gandeam si eu.Mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat ca martor???!! monalisaalina monalisaalina Buna ziua, Imi puteti da un sfat in urmatoarea speta:in cazul primirii unei citatii de la politia Buc departamentul crima organizata,pt a da o declaratie cu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala kitty_flavia7 kitty_flavia7 Buna, am si eu o intrebare, in cat timp de la comiterea unei fapte se poate face plangerea penala pentru inselaciune?Am mai fost chemat la politie acum 6 luni ... (vezi toată discuția)
Citata ca martor ce pot face? CarmenAngela CarmenAngela Buna ziua! sunt citata intr-un proces penal ca martor.In citatie scrie ca \" Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul ... (vezi toată discuția)