avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Evacuare chirias societate comerciala rau platnica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Evacuare chirias societate comerciala rau platnica

Am urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva cu un sfat juridic din experienta profesionala,sunt persoana fizica si am inchiriat unei societati comerciale un spatiu care a functionat citeva luni de zile ca si magazin alimentar,dupa care nu a mai platit chiria si utilitatile,contractul sa reziliat conform contractului in urma neplati chiriei dupa 30 de zile pact comisoriu de gradul IV,societatea a parasit spatiul nemaiavind nici un fel de activitate,marfa sau paza,numai citeva obiecte de inventar care se vad prin fereastra in interior
Intrebarea este daca pot intra in spatiu al carui proprietar sunt cu chei potrivite,si daca pot inchiria la altcineva,inventariind bunurile ramase cu martori,acestea raminind in custodia mea pina cind vor binevoi sa vina sa le ridice,sau ce este mai bine de facut ?

Multumesc anticipat si scuzati scrisul !
Cel mai recent răspuns: Mviorica , utilizator 19:35, 7 Februarie 2013
Nu aveti dreptul de a intra in respectiva incinta fara al notifica pe chirias si fara a fi in prezenta lui.

Cereti in instanta evacuarea chiriasului si plata chiriei neachitate.
Am facut astfel de notificari si somati,inclusiv instiintarea de reziliere a contractului cu confirmare de primire,dar nici un raspuns,ce este de facut inafara de instanta ca dureaza ff mult ? in instanta cam cit timp ar dura ?
Codul Civil spune:
Art. 1.831. -
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriașului se face în baza unei hotărâri judecătorești
(2) Chiriașul este obligat la plata chiriei prevăzute în contract până la data eliberării efective a locuinței, precum și la repararea prejudiciilor de orice natură cauzate locatorului până la acea dată.
Daca am inteles eu bine in acest articol 1.831 este vorba despre locuinte,sau este tot una si aceiasi cu spatiile comerciale ? intrebarea este cum o pot rezolva mai repede atita timp cit spatiul este parasit de catre chirias
In legea nu se face nici o distinctie, deci nici noi nu putem face

Alte discuții în legătură

Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a parasi spatiul inchiriat Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incheiat un contract de inchiriere, pe un spatiu, cu proprietarul unei cladiri, acesta producand efecte de la 1 ... (vezi toată discuția)
Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)