avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Evacuare chirias societate comerciala rau platnica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Evacuare chirias societate comerciala rau platnica

Am urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva cu un sfat juridic din experienta profesionala,sunt persoana fizica si am inchiriat unei societati comerciale un spatiu care a functionat citeva luni de zile ca si magazin alimentar,dupa care nu a mai platit chiria si utilitatile,contractul sa reziliat conform contractului in urma neplati chiriei dupa 30 de zile pact comisoriu de gradul IV,societatea a parasit spatiul nemaiavind nici un fel de activitate,marfa sau paza,numai citeva obiecte de inventar care se vad prin fereastra in interior
Intrebarea este daca pot intra in spatiu al carui proprietar sunt cu chei potrivite,si daca pot inchiria la altcineva,inventariind bunurile ramase cu martori,acestea raminind in custodia mea pina cind vor binevoi sa vina sa le ridice,sau ce este mai bine de facut ?

Multumesc anticipat si scuzati scrisul !
Cel mai recent răspuns: Mviorica , utilizator 19:35, 7 Februarie 2013
atit timp cit nu v-a predat si posesia spatiului, aceasta ii apartine chiar daca nu il si ocupa in fapt. O actiunein evacuare nu ar trebui sa dureze mult, mai ales ca posesorul nu are titlu privind posesia spatiului
Daca inteleg eu bine o societate comerciala cu raspundere limitata poate sa ocupe fara titlu un spatiu care nu-i apartine fara sa plateasca nimic,chirie sau utilitati,iar eu ca proprietar cu titlu sunt un simplu spectatot in vitrina platita a justitiei oarbe pe termen nelimitat,nu va faceti griji sunt un contribuabil smerit,asta da lege si dreptate,asa ne trebuie daca am vrut sa traim bine !
Traiasaca democratia mult si bine !
Apelati la justitie si se va face dreptate. Nu va puteti face singur dreptate.

Prin instanta veti obtine evacuarea spatiului, plata chiriei restante si penalitati de intarziere.
colegul meu are dreptate - aspectele invederate de catre dvs trebuie constatate de catre cineva, nici dvs si nic chiriasul nu pot face asta. singura autoritate este instanta de judecata. motivul pentru care legea impune o sentinta este de a evita abuzul oricareia dintre parti. ginditi-va ca si chiriasii trebuie protejati de abuzurile proprietarilor.
Aceiasi problema o am si eu cu un chirias Societate Comerciala,care nu mai functioneaza din august si nu vrea sa ne predea spatiul cu toate ca a spus sa punem de inchiriat.Chiria o plateste cu intarzaiere de o luna , nu se poate discuta cu persoana respectiva, minte doar.Trebuie sa ii trimitem preaviz de 60 zile conform contractului sau se poate rezilia prin neplata la timp a chiriei tot conform contractului. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de a parasi spatiul inchiriat Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incheiat un contract de inchiriere, pe un spatiu, cu proprietarul unei cladiri, acesta producand efecte de la 1 ... (vezi toată discuția)
Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Chirias-proprietar miorita54 miorita54 Am un spatiu comercial pe care l-am inchiriat pana in 2015,una din conditii fiind ca toate modificarile in structura cladirii sa se faca cu acordul meu .Cea ce ... (vezi toată discuția)