avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INTREPRINDERE INDIVIDUALA

Buna ziua,

Detin un spatiu comercial proprietate persoana fizica pe care l-am inchiriat unor persoane juridice, contractele au fost inregistrate la finante si platesc impozitul conform acestora. Problema apare la plata utilitatilor deoarece eu ca si persoana fizica nu pot incheia contract cu E-on deoarece energia este mai scumpa pentru PJ.Chiriasul meu este obligat sa incheie contract cu furnizorul de energie dar problema apare prin faptul ca eu am trei chiriasi si nu pot incheia toti contract cu furnizorul de energie.
De aici intrebarea : pot infiinta o Int. Ind. cu obiect de act. inchirieri fara a transfera proprietatea ca sa pot incheia eu contract cu furnizorii de utilitati ca apoi sa refacturz utilitatile?
si daca incasarile din chirii pot fi cheltuieli eductibile? si in ce proportie?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: dodomodo , utilizator 14:52, 15 Ianuarie 2012
Nu puteti refactura utilitatile. Nu este nevoie sa va complicati cu infiintarea intr. ind. Daca doriti puteti pur si simplu sa schimbati contractul de furnizare de utilitati pe numele chiriasului .daca nu , nu e problema dvs.
problema este ca am 3 chiriasi in aceasta locatie care fiecare are montat cate un cotor separat de energie el. iar in acest caz nu pot fi incheiate trei contracte separate cu furnizorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare energie electrica Cris_D Cris_D Buna ziua! Situatia data: Societatea A a cumparat de la societatea B un imobil cu terenul aferent, in scopul inchirierii altor terti, obiectul de ... (vezi toată discuția)
Incasare numerar pj de la pf eduard.ec74 eduard.ec74 Buna ziua, Firma mea are in proprietate un apartament pe care l-a inchiriat unei persoane fizice. Pentru ca imobilul este nou, dezvoltatorul acestuia mi-a ... (vezi toată discuția)
Se pot tăia utilitățile unui chiriaș (persoana juridică) ... DenisaDdd DenisaDdd Se pot tăia utilitățile unui chiriaș (persoana juridică) dacă nu și-a plătit chiria și nici utilitățile de mai bine de 6 luni? Menționez ca acest ... (vezi toată discuția)