Detin un spatiu comercial proprietate persoana fizica pe care l-am inchiriat unor persoane juridice, contractele au fost inregistrate la finante si platesc impozitul conform acestora. Problema apare la plata utilitatilor deoarece eu ca si persoana fizica nu pot incheia contract cu E-on deoarece energia este mai scumpa pentru PJ.Chiriasul meu este obligat sa incheie contract cu furnizorul de energie dar problema apare prin faptul ca eu am trei chiriasi si nu pot incheia toti contract cu furnizorul de energie.
De aici intrebarea : pot infiinta o Int. Ind. cu obiect de act. inchirieri fara a transfera proprietatea ca sa pot incheia eu contract cu furnizorii de utilitati ca apoi sa refacturz utilitatile?
si daca incasarile din chirii pot fi cheltuieli eductibile? si in ce proportie?
Nu puteti refactura utilitatile. Nu este nevoie sa va complicati cu infiintarea intr. ind. Daca doriti puteti pur si simplu sa schimbati contractul de furnizare de utilitati pe numele chiriasului .daca nu , nu e problema dvs.
problema este ca am 3 chiriasi in aceasta locatie care fiecare are montat cate un cotor separat de energie el. iar in acest caz nu pot fi incheiate trei contracte separate cu furnizorul.