avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... sansa de a costrui o casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

sansa de a costrui o casa

Posed o parcela de teren de 360 mp intravilan, cu front la strada de 9 m. As vrea sa stiu daca pot costrui, casa de locuit, cabana, si ce conditii trebuie sa respect. Nu stiu ce distante trebuie sa am fata de vecini.
Cu respect Stelian
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:18, 18 Ianuarie 2012
Informatiile cele mai corecte ar trebui sa le obtineti la primaria din localitate (inainte de a solicita certificat de urbanism, si gratis – informatii pentru cetateni)
In certificatul de urbanism vor fi scrise toate obligatiile pe care le aveti si, astfel, evitati riscul unei constructii ”ilegale”.

De ce afirm aceasta? Ati citit care sunt dispozitiile din codul civil. Regulamentul General de Urbanism impune sa va retrageti de la limita de proprietate cu H/2, adica jumatate din inaltimea viitoarei constructii - dar nu mai putin de 3 m dar exista si reglementari specifice fiecarei zone in parte, si distantele pot varia pana la 1,9 m - depinde de functiunile (locuibile sau nu - spatii tehnice, garaj) si de ferestrele din acea zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitutea de vedere ContSters116875 ContSters116875 Pentru aerisirea unei incaperi (bucatarie) este nevoie de construirea unei ferestre mobile, dar nu am acceptul proprietarului vecin. Partea casei unde vreau sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cerul cerul Poate ca nu e locul potrivit dar nu stiu sigur. Pe noul cod civil exista o deschidere minima a unui teren pentru o autorizatie de constructie casa? Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)