avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi de angajat in caz de concediere pe motiv de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi de angajat in caz de concediere pe motiv de probleme financiare

Am fost concediata de drept pe motive financiare, sunt de mai mai mult de patru ani in firma , au ramas colegi care sunt de un an si putin in firma, am performante cu mult peste dublu fata cei care au ramas, am experienta la fel. Concedierea s-a facut pe motive de nepotism. Ce pot face?postul este de conducere
Cel mai recent răspuns: elenaaaa , utilizator 19:43, 15 Ianuarie 2012
1. Daca considerati nelegala concedierea dvs, aveti la dispozitie un termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere s-o contestati la Tribunalul in raza caruia domiciliati.

2. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Beneficiati de somaj daca indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare (12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii de somaj), iar de salarii compensatorii numai daca acestea sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
ce sanse am in fata legii nu numai somaj pentru ca mi se pare nedreapta decizia luata
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
elenaaaa, utilizator
Dumneavoastra puteti contesta decizia de concediere atat pentru neindeplinirea conditiilor de forma, cat si pentru neindeplinirea conditiilor de fond ( desfiinţarea locului de muncă sa fie efectiva şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase).
multumesc pentru informatii si voi reveni cu feedback

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa cm ionita elena ionita elena Buna ziua! In urma unor probleme de sanatate am fost nevoita sa imi iau CM. Acest lucru a fost anuntat catre angajator. In timpul CM , cat timp ma aflam la ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu concediere art 65, alin 1 Gabrielle2 Gabrielle2 Buna seara, Astazi am primit decizia de incetare a contractului de munca pe perioada nedeterminata cu aer 65, alin 1 ca urmare a dificultatilor economice ( ... (vezi toată discuția)
Concedierea prin desfiintarea unui post DeliaStefanescu DeliaStefanescu Buna ziua, In compania in care lucrez s-a anuntat procesul de restructurare. Astfel cativa angajati care fac parte dintr-un anumit grup, de exemplu eu fac ... (vezi toată discuția)