Am fost concediata de drept pe motive financiare, sunt de mai mai mult de patru ani in firma , au ramas colegi care sunt de un an si putin in firma, am performante cu mult peste dublu fata cei care au ramas, am experienta la fel. Concedierea s-a facut pe motive de nepotism. Ce pot face?postul este de conducere
1. Daca considerati nelegala concedierea dvs, aveti la dispozitie un termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere s-o contestati la Tribunalul in raza caruia domiciliati.
2. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Beneficiati de somaj daca indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare (12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii de somaj), iar de salarii compensatorii numai daca acestea sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
Dumneavoastra puteti contesta decizia de concediere atat pentru neindeplinirea conditiilor de forma, cat si pentru neindeplinirea conditiilor de fond ( desfiinţarea locului de muncă sa fie efectiva şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase).