avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala judecata in contradictoriu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala judecata in contradictoriu cu alta autoritate. Ce cai de atac are emitentul, care nu a fost legal citat?

Speta :Pvcc emis de ARR si contestat in contradictoriu cu IPJ
Contestatorul a contestat in instanta pvcc-ul in chemand in judecata o alta unitate (IPJ ) decat cea emitenta. (ARR)
In urma judecatii pvcc-ul este anulat de instanta insa unitate emitenta nu a avut cunostinta despre acest fapt atat timp cat nu a fost parte in proces. Unitatea emitenta incepe procedura de recuperare a debitului prin executare silita. Debitorul formuleaza cerere de indreptare a erori materiale si in loc de IPJ instanta mentioneaza ARR.
Ce cale de atac trebuie sa promoveze ARR-ul atata timp cat la judecarea plangerii impotriva pvcc-ului nu a facut parte ( necitat nu a putut formula intampinare si nu a luat parte la proces astfel) chiar daca era unitatea emitenta?
Cel mai recent răspuns: cypyk , utilizator 09:35, 16 Ianuarie 2012
Contestaţie in anulare.
multumiri moderatorilor pentru corectia facuta si d-nei avocat pentru raspuns. o zi cat mai buna tuturor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de indreptare eroare materiala maria pop maria pop Buna seara ! Am urmatoarea speta cu care ma confrunt: am contestat in instanta un PVC cu numarul J00074 sanctionat cu AMENDA, Ca proba la dosar am depus si un ... (vezi toată discuția)
Numele petent inlocuit din "greseala",in act oficial,de grefier.. dreaminro dreaminro Va rog sa-mi spuneti..ce pot face,ca am contestat o amenda aplicata abuziv prin forta de politie,fiind incatusati si dusi la politie ,de un agent care ne ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva atacata de ipj cluj biroul rutier Bundy Bundy Biroul Juridic din cadrul IPJ Cluj a depus: Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, rar utilizată, extrem de limitată (pe anumite cazuri ... (vezi toată discuția)