avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare in cazul unui divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare in cazul unui divort de comun acord

Buna seara,va rog sa-mi spuneti si mie ce acte sunt necesare in cazul unui divort de comun acord si daca in instanta este necesara prezenta ambelor parti,sau numai a reclamantului.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:46, 15 Ianuarie 2012
cererea de desfacere a casatoriei semnata de cei doi soti la care se anexeaza certificatul de casatorie, cartea de identitate , taxa de timbru si timbru judiciar. Da trebuie sa fie prezente ambele parti
Pentru divortul prin acord sunt necesare urmatoarele:

- actiunea de divort (gasiti modele pe net)
- certiticatul de casatorie in original
- carte de identitate ambii soti
- dovada privind plata taxei de timbru
- timbru judiciar
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Puteti sa divortati pe cale administrativa sau prin procedura notariala conform art. 375 Cod civil. Procedura este cea prevazuta de art. 376 Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord marusca marusca Am urmatoarea intrebare: am 2 prieteni casatoriti din 1993 si care au un singur copil in virsta de 19 ani.Ei sint despartiti in fapt de 12 ani.Pot solicita ... (vezi toată discuția)
Divort angelikelena angelikelena buna ziua am si eu o intrebare : unde as putea sa divortez mai usor si rapid si cat ar costa in cazul in care sotul nu este de acord?? mentionez k avem si o ... (vezi toată discuția)