avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plangere penala impotriva firmei de recuperari debit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plangere penala impotriva firmei de recuperari debit

Buna ziua. Problema consta asa: am primit cam acum o saptama de la o firma de recuperari debite o instiintare prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca trebuie sa platesc 2 facturi restante de la Cosmorom din 2001. Le-am cerut telefonic sa-mi trimita cele 2 facturi.Mi-au spus ca eu nu le au, si nici nu stiu in baza caror acte s-au emis acestea.In schimb, au precizat ca daca nu le platesc, ma vor trimite in instanta.As dori sa stiu cum pot sa le fac plangere penala pt amenintari si intimidari.Ce acte trebuie sa depun, cui sa ma adresez.Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: AdrianElf , utilizator 00:30, 18 Ianuarie 2012
nu va poate da in judecata dar nici dvs daca faceti plangere penala nu aveti sanse...ignoratii cu desavarsire, ca nu au cum sa va dea in judecata fara acte... si chiar daca ar avea astfel de acte, debitul dvs s-a prescris din 2004
Mergeti deocamdata prea departe cu o plangere penala. Daca va suna si nu doriti sa vorbiti cu ei inchideti-le telefonul.
Daca vor initia o actiune in instanta, conform Codului de procedura civila reclamantul trebuie sa depuna si dovezile pe care isi intemeiaza cererea. Nu au dovezi, instanta va dispune respingerea cererii.
Domnul meu, recomandarea mea este sa nu le mai raspundeti la telefon. Nu va angajati in nici un fel de discutii si, in nici intr-un caz, sa nu le scrieti (nici SMS, nici mail, nimic). Nu mai ridicati nici un fel de corespondenta venita de la ei. Facturi din 2001? Prescrise, moarte, deci inexistente. Daca ii bagati in seama, insa, poate vor gasi vreun element ca sa invoce intreruperea prescriptiei. Deci, faceti abstractie de ei, si nu vor exista. Iar daca intr-adevar vor fi atat de nebuni sa va faca cerere de chemare in judecata, un avocat la primul termen i-ar termina. Si ei stiu asta. Deci, nu va vor da in judecata. Merg la intimidare sa vada cine le pica in plasa. Atat. Si nu va faceti vise cu plangeri penale. Cand om trai in SUA, poate. La noi, si daca ati manca bataie efectiv, intai s-ar interesa organul daca nu i-ati provocat dvs. Deci, linistiti-va si vedeti pe internet, pe forumuri, discutii, cu cei in situatia dvs. sa vedeti ca nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Va multumesc frumos.Mi-ar fi facut placere sa le fac o reclamatie la ANPC...Dar daca sunt datorii prescrise, atunci nu are rost sa ma agit.O sa recomand acest site si altor prieteni,cunostine!Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit cosmorom Buna ziua, In 2001, am facut un abonament la Cosmorom la care am renuntat insa imediat din diverse motive. Nu am folosit niciodata acel abonament, sau cel ... (vezi toată discuția)
Telefonie mobila - dupa 4 ani somati sa platim 6 milioane in anul 2001 am incheiat un abonament la Cosmorom, cu durata de un an. dupa cateva luni, nu mai stiu exact cate, am trecut la Orange. am abandonat cartela ... (vezi toată discuția)
Amenintari de la firma de recuperatori Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor, Cu respect va rog sa va aplecati asupra spetei pe care o supun competentei Dvs. si care mie imi pare interesanta, cu ... (vezi toată discuția)