avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru copil

sunt insarcinata in luna 3 si asi vrea sa stiu, daca intru in concediu de risc de sarcina din luna 4 mai beneficiez de indemnizatia de 600 lei?
multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:59, 22 Octombrie 2008
Da, pentru ca veti beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de snanate si va incadrati la prevederile art.1 alin.2 din Ordonanta de urgenta nr. 148 din 03/11/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal si ingrijire copil dandea dandea Am si eu o intrebare. Acum sunt in concediu prenatal si inainte am fost in concediu de risc maternal-120 zile. Intrebarea mea :pot beneficia de concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil i_cezarina i_cezarina buna seara Din 25.11.2009 sunt in somaj urmand a se termina in 25.11.2010. Din aprilie a.c. sunt insarcinata urmand sa nasc pe 19.01.2011. Pe 15.11 voi merge ... (vezi toată discuția)
Risc de sarcina danylory2003 danylory2003 buna! am si eu o prb..as vrea sa stiu daca eu lucrez de 9 luni la o firma si sunt insarcinata in a 4 a luna,de saptamana asta stau acasa in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)