Ma aflu ca parte vatamata intr-un dosar penal ,desi dupa ce am fost citat si am ajuns la politie , am dat declaratie si in urma declaratiei m-am considerat parte civila la acel dosar ;ce trebuie sa fac ?,desi prejudiciul e foarte mic ,ca sa nu mai particip mai departe la procese si toate cele ,intr-un cuvant vreau sa renunt.Nu vreau sa am de aface cu procese si alte masuri de acest gen.Multumesc anticipat
Trebuie sa va prezentati in instanta la data la care ati fost sau veti fi citat si sa spuneti judecatorului ca nu mai aveti nicio pretentie de la inculpat. In acest fel nu va trebui sa va mai prezentati.
Depinde despre ce infractiune este vorba. Puteti renunta la pretentiile dvs in calitate de parte civila, dar nu puteti renunta la proces in calitate de parte vatamata numai daca pt infractiunea savarsita, actiunea penala a fost pusa in miscare la plangerea prealabila. Luati in considerare si faptul ca daca prejudiciul material este mic, aveti si dreptul la acoperirea unui prejudiciu moral.