avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am nevoie de niste sfaturi...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am nevoie de niste sfaturi...

Salut !

Am de redactat o lucrare cu tema "Rezolutiunea conventionala. Pactele comisorii. Avantaje si dezavantaje ale sistemului dualist de organizare a unei societati comerciale, in comparatie cu sistemul unitar."

Ideea este ca eu abia am inceput anul trei si dupa cele 3 cursuri de drept comercial, pe care le-am facut pana acum, nu prea am idee despre cum sa fac aceasta lucrare si de unde sa culeg date.

Ma poate ajuta cineva cu o bibliografie si eventual cu un plan sau cateva idei de care sa ma leg ?

Multumesc mult !

Cel mai recent răspuns: celina , utilizator 15:56, 25 Octombrie 2008
va propun sa studiati leg. 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare (ultima varianta) privind societăţile comerciale.
incercati la biblioteca facultatii de drept- univ. bucuresti-de stat sau la biblioteca baroului bucuresti
Sunteţi sigură că este vorba despre o singură lucrare? Temele sugerate de titluri nu prea au legătură între ele. Primele două, ţinînd de efectele contractelor sinalagmatice, iar ultima de dreptul societăţilor comerciale.

Pentru primele două, puteţi începe cu Prof. univ. dr.Liviu Pop - Teoria generală a dreptului, Lumina Lex 2000.
Tema a doua, pentru cadrul general, Stanciu D.Cărpenaru, Drept comercial român, Universul Juridic, 2007.

Multumesc pentru raspunsuri.

La bibl. Fac de Drept Unibuc unde de altfel sunt si studenta, am incercat si voi mai incerca..abia ieri am aflat titlul lucrarii..problema este ca nu prea stiu ce sa caut si voiam ceva mai exact...

In ceea ce priveste lucrarea, da, este vorba despre una isngura....Aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu la vederea titlului....

Rezolutiunea si pactele comsorii imi sunt foarte bine cunsocute de la civil...ma gandeam insa ce legaturi sa fac intre aceste doua teme si dreptul comercial...
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
celina, utilizator
Tinand cont ca tema face parte dintr-un proiect care urmareste acordarea unor burse studentilor bine pregatiti,nu crezi ca research-ul ar trbui sa il faci singura.Asa cum,s-a zis si la prezentare - "si noi stim sa Googalim".Daca vrei bursa,care asa cum s-a precizat este una de merit, pune-ti mintea la munca.

Alte discuții în legătură

Rezolutiune sau reziliere nicolaescu43 nicolaescu43 Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul urmator: Doresc sa inchei un contract de prestari servicii prin care sa angajez o firma care sa imi transporte ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune conventionala... ContSters4579 ContSters4579 ...ce spuneti...in cazul in care intr-un contract de v-ca unui imobil nu s-a platit decat un avans iar diferenta trebuia platita ulterior, in caz de neplata ... (vezi toată discuția)
Rezolutiunea in contractele comerciale DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Imi poate explica si mie cineva, din randul dumneavoastra, diferenta clara dintre: - pactul comisoriu expres de gradul I, care este clauza ... (vezi toată discuția)