Am de redactat o lucrare cu tema "Rezolutiunea conventionala. Pactele comisorii. Avantaje si dezavantaje ale sistemului dualist de organizare a unei societati comerciale, in comparatie cu sistemul unitar."
Ideea este ca eu abia am inceput anul trei si dupa cele 3 cursuri de drept comercial, pe care le-am facut pana acum, nu prea am idee despre cum sa fac aceasta lucrare si de unde sa culeg date.
Ma poate ajuta cineva cu o bibliografie si eventual cu un plan sau cateva idei de care sa ma leg ?
Sunteţi sigură că este vorba despre o singură lucrare? Temele sugerate de titluri nu prea au legătură între ele. Primele două, ţinînd de efectele contractelor sinalagmatice, iar ultima de dreptul societăţilor comerciale.
Pentru primele două, puteţi începe cu Prof. univ. dr.Liviu Pop - Teoria generală a dreptului, Lumina Lex 2000.
Tema a doua, pentru cadrul general, Stanciu D.Cărpenaru, Drept comercial român, Universul Juridic, 2007.
La bibl. Fac de Drept Unibuc unde de altfel sunt si studenta, am incercat si voi mai incerca..abia ieri am aflat titlul lucrarii..problema este ca nu prea stiu ce sa caut si voiam ceva mai exact...
In ceea ce priveste lucrarea, da, este vorba despre una isngura....Aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu la vederea titlului....
Rezolutiunea si pactele comsorii imi sunt foarte bine cunsocute de la civil...ma gandeam insa ce legaturi sa fac intre aceste doua teme si dreptul comercial...
Tinand cont ca tema face parte dintr-un proiect care urmareste acordarea unor burse studentilor bine pregatiti,nu crezi ca research-ul ar trbui sa il faci singura.Asa cum,s-a zis si la prezentare - "si noi stim sa Googalim".Daca vrei bursa,care asa cum s-a precizat este una de merit, pune-ti mintea la munca.