avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am nevoie de niste sfaturi...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am nevoie de niste sfaturi...

Salut !

Am de redactat o lucrare cu tema "Rezolutiunea conventionala. Pactele comisorii. Avantaje si dezavantaje ale sistemului dualist de organizare a unei societati comerciale, in comparatie cu sistemul unitar."

Ideea este ca eu abia am inceput anul trei si dupa cele 3 cursuri de drept comercial, pe care le-am facut pana acum, nu prea am idee despre cum sa fac aceasta lucrare si de unde sa culeg date.

Ma poate ajuta cineva cu o bibliografie si eventual cu un plan sau cateva idei de care sa ma leg ?

Multumesc mult !

Cel mai recent răspuns: celina , utilizator 15:56, 25 Octombrie 2008
Sunt de acord cu ceea ce ai spus, dar nu in totalitate....Nu consider ca simplul fapt de a cere o bibliografie se incadreaza in "sa googalim ". De altfel, s-a si spus ca trebuie mentionate sursele pe care le-am avut in vedere.
Lucrarea se vrea a fi ceva original..si nu copy/paste din diferite lucrari..asa ca o simpla bibliografie nu cred ca reprezinta mare lucru...... :D

Din continutul unui contract comercial international, de ex, nu trebuie sa lipseasca anumite clauze generale, printre care si clauza privind rezolutiunea, pt neexecutarea obligatiilor de oricare parte din contract (pacte comisorii). Contractele nu pot fi incheiate intre societati comerciale, reprezentate prin...? Sunt asa multe „tipuri” de contracte internationale...!
Succes!! Mai mult pt a-ti ura succes am scris acum!
:)
Multumesc frumos ! Sa fie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune sau reziliere nicolaescu43 nicolaescu43 Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul urmator: Doresc sa inchei un contract de prestari servicii prin care sa angajez o firma care sa imi transporte ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune conventionala... ContSters4579 ContSters4579 ...ce spuneti...in cazul in care intr-un contract de v-ca unui imobil nu s-a platit decat un avans iar diferenta trebuia platita ulterior, in caz de neplata ... (vezi toată discuția)
Rezolutiunea in contractele comerciale DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Imi poate explica si mie cineva, din randul dumneavoastra, diferenta clara dintre: - pactul comisoriu expres de gradul I, care este clauza ... (vezi toată discuția)