avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Conflict de interese
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Conflict de interese

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:

Un ONG incheie un contract de consultanta cu un Consiliu Local pentru scrierea unui proiect, in acelasi timp in proiectul respectiv, ONG-ul este si partener local al Consiliului Local. Ceea ce inseamna ca ONG are beneficii in 2 parti: unul provenind din banii pe care ii primeste pe consultanta si al doilea provenind din parteneriatul cu CL ( in cazul in care proiectul ar fi aprobat de catre finantator ).

Exista vreo situatie de conflict de interese in aceasta speta, sau conflictul de interese se aplica strict persoanelor ce ocupa functii publice?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 13:51, 18 Ianuarie 2012
Din punct de vedere legal nu exista conflict de interese din situatia prezentata.
De asemeni si CL are beneficiu in ce priveste efectul contractului de consultanta si din parteneriatul cu ONG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese? ciribasa ciribasa Reprezint o forma asociativa ONG si ocup functia de consilier local, doresc sa stiu daca este coflic de interese? va multumesc! (vezi toată discuția)
Consilier local, membru al unui ong mariam1980 mariam1980 UN CONSILIER LOCAL POATE FI SI MEMBRU INTR-O ASOCIATIE NON-PROFIT CARE ARE CONTRACTE CU UNITATEA TERITORIAL ADMINISTRATIVA PE CARE O REPREZINTA? (vezi toată discuția)
Conflict de interese? florypop florypop In prezent sunt cercetator intr-un institut de cercetare si as dori ca impreuna cu colegii mei sa infiintam un ONG sau spin-off cu domeniu principal de ... (vezi toată discuția)