avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna ziua.
Am nevoie de ajutorul vostru in privinta CIM.
In cazul in care contractul de munca se intrerupe din cauza angajatorului, ce obligatii are acesta?
Exista vreo lege care sa prevada ca firma este olbigata sa plateasca 3 salarii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: csillah , utilizator 11:51, 23 Octombrie 2008

CCM la nivel national 2007-2010
Art. 78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

Dar este posibil ca in CCM pe unitate sa aveti prevazute si 3 salarii

cum adica CIM se intrerupe ? .....poate inceteaza in baza art. 65 Codul Muncii (concediere din motive care nu tin de persoana salariatului) in acest caz angajatul beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prev. de lege si de contractul colectiv aplicabil.
- Prin contractul colectiv la nivel national, in acest caz, se acorda cel puţin un salariul lunar, in afară drepturilor cuvenite la zi.
Va multumesc frumos pentru ajutor.
Inca o nelamurire...
In cazul in care se produce concedierea pe baza art. 65, se acorda somajul plus compensatii in conditiile prev. de lege si de contractul colectiv aplicabil, adica cel putin 1 salariu lunar inafara drepturilor cuvenite la zi?
da !:)
:)multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna VALYTA VALYTA AM FOST CONCEDIATA DE CURAND IN BAZA ART 65 CODUL MUNCII (REDUCERE DE PERSONAL) SI AM CITIT PE NET CA AS AVEA DREPTUL LA UN SALARIU COMPENSATOR EGAL CU ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca monik monik buna ziua! mai sunt obligatorii platile compensatorii in caz de concediere pt motive neimputabile salariatului? multumesc (vezi toată discuția)
Concediere cristian niculae cristian niculae Buna ziua, Revin cu problema mea: societatea la care lucrez m-a concediat pe motivul restrangerii activitatii. Am primit un simplu preaviz in care mi se ... (vezi toată discuția)