avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensiei de intretinere

sunt divortat de la data de 14.09.2011 irevocabil la curtea de apel, dar hotarirea a ramas aceiasi ca si la tribunal adica; - s-a pronuntat divortul si in urma casatoriei au rezultat doi copii minori cu virste de 17 respectiv 13 ani, instanta de judecata de la tribunal a hotarit la data de 19.04.2011, sa-mi fie incredintati mie copii, iar fostu sot sa plateasca pensie de intretinere de la data de 19.04.2011 pana la majorat pentru cei doi copii, acesta nu isi achita datoria de parinte stabilita de istanta iar eu va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in astfel de situatie, s-au cine trebuie sa-i faca retinerea pensiei de intretinere pentru ca este o bataie de joc si au de suferit copii si asa suma nu este mare 85 lei de copil
Cel mai recent răspuns: Andreea-Ionescu , utilizator 19:51, 16 Ianuarie 2012
Trebuie sa va adresati cu o plangere la organul de politie in raza caruia aveti domiciliul si dupa ce va avea loc o cercetare a cazului se va inainta dosarul la instanta, iar instanta hotaraste condamnarea sotului obligat la plata pensiei si il executa silit, daca are loc de munca sau realizeaza venituri.
Parerea mea este ca prima data trebuie sa verificati daca instanta a comunicat hotararea la locul de munca al fostului sot. Obligati sa retina si sa vireze pensia de intretinere pentru cei doi copii sunt cei care calculeaza salariile la locul de munca al acestuia. Stiu asta de la mami.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensiei de intretinere copii minori ungureanuvv ungureanuvv buna ziua as dori sa-mi spuna cineva ce ar trebui sa fac in urma unei hotariri de divort irevocabila la data de 14.09.2011 la care mi-a fost incredintati cei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - mai exista obligatia? GHIGU GHIGU Sunt proaspat divortat si am primit cei 2 copii spre crestere si educare,in detrimentul mamei.Aceasta refuza sa le plateasca pensia alimentara stabilita de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara la schimbarea tertului poprit simina_28 simina_28 Sunt divortata de primul sot din 2009,impreuna avem un copil in varsta de 8 ani acum.Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare,fostul sot ... (vezi toată discuția)