avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren - cumparatorul fiind in strainatate, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren - cumparatorul fiind in strainatate, ce trebuie sa faca?

va rog sa ma ajutati cu un raspuns concret daca puteti.Sunt plecat din tara si as vrea sa cumpar un teren poate tatal meu sa dea un avans in numele meu si daca as face un contract de mana cu martori acesta ar fi valabil?
Cel mai recent răspuns: Gela Gavrila , Consilier juridic 00:43, 19 Ianuarie 2012
Buna seara
Tatal dumneavoastra poate cumpara pentru d-vostra daca detine o procura speciala de cumparare,aceasta procura trebuie data de d-vstra in fata unui notar si apostilata ca sa fie recunoscuta de notariatul roman.Conform noului cod civil promisiunile de vanzare-cumparare se noteaza in cartea funciara a localitatii respective.
. va multumesc.dar vroiam doar sa stiu daca poate sa dea avans in numele meu urmand ca eu in decurs de 2,3 saptamani sa merg sa platesc diferenta si sa fac contractul de vanzare cumparare
Poate da avans pe numele tatalui,iar apoi cand ve-ti veni d-vstra acasa mergeti la notar se face o declaratie de renuntare si cumparati pe numele d-vstra,altfel trebuie sa detina procura chiar daca da un avans.
DAR DUPA ACEEA NU POT SA AM PROBLEME DACA TATAL MEU DA AVANS IN NUMELE LUI SA NU MI SE MAI RECUNOASCA AVANSUL?
este posibil,dar depinde de increderea in tatal d-stra.Nu aveti o alta alternativa.Mai bine trimiteti o procura speciala de cumparare sau ramaneti la incredere in tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de acceptare a succesiunii Dorinela0102 Dorinela0102 Tatal meu a decedat in Ianuarie 2012, iar mama in Noiembrie 2006. Nu am facut succesiunea dupa decesul mamei. Eu locuiesc in Canada, iar unicul meu frate ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar de la cineva un apartament care nu-i apartine(apartine primariei) coltatupaulina coltatupaulina Vreau sa cumpar de la cineva un apartament care apartine primariei. Ideea este ca, are datorii la utilitati si trebuie sa-i dau bani sa le achite, dupa care ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil din srl in dizolvare ancaalina ancaalina Buna seara, am un srl in dizolvare de catre orc ,am angajat lichidator,dar pe acest srl am un spatiu comercial pe care doresc sa il vand.Am impozitul platit ... (vezi toată discuția)