avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate al strainilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate al strainilor

Buna ziua.
Din legea 312/2005 rezulta ca persoanele straine dobandesc dreptul de proprietate asupra unui imobil sau teren la 5 ani dupa aderarea Romaniei la U.E. De aici eu deduc ca pana in acel moment strainii nu aveau dreptul sa cumpere un apartament. o casa sau un teren in Romania.
Intrebarea mea este: Persoanele straine care au cumparat un imobil sau un teren inainte de aderare, mai exact in anul 1994, aveau acest drept? Actul de vanzare-cumparare este legal? Daca da, in baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:39, 16 Ianuarie 2012
Este vorba de terenuri! Constructii puteau dobandi si inainte de 1 ianuarie 2012 pe teren constituindu se un drept de superficie. Iar inainte de aceasta data nu se puteau perfecta acte cu vanzare de teren cetatenilor straini pentru ca erau nule, insa pt imobile ca si constructii da!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)
Drepturi ale strainilor in romania pink_suede pink_suede Care sunt conditiile pe care trebuie ca le indeplineasca un strain, pentru a putea construi o locuinta, in Bucuresti, Romania? (vezi toată discuția)
Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- ue in romania eutinas eutinas Poate un cetatean non-UE sa cumpere un apartament in Romania si in ce conditii? Am inteles ca problema este terenul aferent blocului de apartamente, care nu ar ... (vezi toată discuția)