avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt in divort cu sotia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt in divort cu sotia

Am 22 de ani de casatorie,sotia a inaintat divort ,am avut prima infatisare dar eu nu am fost de acord cu divortul si am acuzat de infidelitate am dovezi vin cu martori .Ea vrea sa puna ca martori pe cei 2 copii majori ai nostri .intrebarile care vreau sa le pun:-am sanse sa castig procesul si sa-i cer daune morale?
copii au dreptul sa fie martori in favoarea ei?
Mentionez ca timp de 7 ani consecutiv sotia pleca de sarbatori la amantul ei si ma lasa singur cu copii sa fac sarbatorile -ea fiind invatatoare are 72 de zile lucratoare concediu de odihna deci practic aproape 4 luni eram singur cu copii
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Buna seara,este posibil sa aveti sansa sa castigati,daca aveti proba cu martori si alte probe(inscrisuri,etc.),referitor la copii majori pot sta ca martori pentru mama lor in fata instantei de judecata,numai daca sunt minori nu se poate,doar sunt audiati daca au peste 10 ani varsta.
Copii indiferent ca sunt minori sau majori nu pot fi martori in procesul de divort
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Avocatul partii inetresate poate solicita judecatorului sa incuviinteze copilului major sa fie martor in procesul de divort
iar ca drept la despagubire in urma divortului sface referire art.388 N.C.Civil."Acordarea despagubirilor. Sotul nevinovat care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei,poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca.Instanta de tutela solutioneaza cererea de divort
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
@gelagine, va rog cititi Codul de Procedura Civila inainte de a spune ca copii pot fi martori intr-un divort.

Art. 190
In pricinile privitoare la starea civila sau despartenie se vor putea asculta rudele si afinii mai sus-aratati, in afara de descendenti.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cauzat de infidelitate: ce obligații materiale va avea cel vinovat după desfacerea căsătoriei? Amelia Popescu Amelia Popescu Ce probe trebuie să prezinte sotia in instanța/la notar, pentru a demonstra că soțul este infidel iar, pe cale de consecință, în cazul în care este ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Divortul si partajul dupa 22 de ani de casatorie guzi guzi Sotia a intentat divort ,prima infatisare avem in luna ianuarie 2012 ,eu sunt de acord cu divortul dar nu sunt de acord cu motivele divortului.Eu o acuz de ... (vezi toată discuția)