Am 22 de ani de casatorie,sotia a inaintat divort ,am avut prima infatisare dar eu nu am fost de acord cu divortul si am acuzat de infidelitate am dovezi vin cu martori .Ea vrea sa puna ca martori pe cei 2 copii majori ai nostri .intrebarile care vreau sa le pun:-am sanse sa castig procesul si sa-i cer daune morale?
copii au dreptul sa fie martori in favoarea ei?
Mentionez ca timp de 7 ani consecutiv sotia pleca de sarbatori la amantul ei si ma lasa singur cu copii sa fac sarbatorile -ea fiind invatatoare are 72 de zile lucratoare concediu de odihna deci practic aproape 4 luni eram singur cu copii
Buna seara,este posibil sa aveti sansa sa castigati,daca aveti proba cu martori si alte probe(inscrisuri,etc.),referitor la copii majori pot sta ca martori pentru mama lor in fata instantei de judecata,numai daca sunt minori nu se poate,doar sunt audiati daca au peste 10 ani varsta.
Avocatul partii inetresate poate solicita judecatorului sa incuviinteze copilului major sa fie martor in procesul de divort
iar ca drept la despagubire in urma divortului sface referire art.388 N.C.Civil."Acordarea despagubirilor. Sotul nevinovat care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei,poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca.Instanta de tutela solutioneaza cererea de divort