avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundatie vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundatie vecin

Buna,

Acum o saptamana, l-am inundat pe vecinul de sub mine.

Pur si simplu, a crapat teava dintre teava comuna de alimentare si ceasul meu de apa rece....practic inainte de robinetul meu.

Am sunat imediat administratorul si presedintele de scara,dar pana s-a oprit apa total per bloc l-am inundat pe vecin.....tavanul este practic scorojit pe 1 mp...si colturile peretilor sunt probleme.

Vecinul era plecat in ziua respectiva....acum s-a intors si imi cere daune de 10 mil ceea ce mi se pare enorm pt o camera si o baie de garsoniera...
Are baza pentru a ma actiona in judecata?

Va multumesc.



Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
silviu_brat, utilizator
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 11:24, 19 Ianuarie 2012
ynocentta a scris:

bsterea a scris:

neexistand lege care sa oblige la verificare de specialitate, proprietarul nu este obligat la plata daunelor.


Respect opinia dvs
Realitatea demonstreaza ca proprietarii care promoveaza actiuni impotriva vecinilor a caror instalatii au cauzat prejudicii,au castig de cauza
Inclusiv ,implicarea asigurarii facultative a locuintei asigura castig de cauza proprietarului prejudiciat de consecintele cauzate de instalatia existenta la nivelul altei proprietati


Stimata doamna. Faceti o afirmatie, hm, un pic nu stiu cum sa-i spun. Daca un accident ca spartul unei tevi inseamna "promovarea" unor actiuni impotriva vecinilor inseamna ca eu sunt popa. Promovarea este un act voluntar. Accidentul este un act involuntar. Asigurarea acopera actele accidentele. Uf.
Si, domnule Alex Muntean, legea obliga intr-adevar ca proprietarul sa-si mentina in buna stare instalatiile dar, presupunand ca domnul cu pricina este de profesie orice in afara de instalator, cum va face dumnealui aceasta "mentinere" sau cum va depista dumnealui eventuale defecte ascunse? Platind pe cineva de specialitate, desigur. Pai, aratati-mi mie unul din cetatenii acestei tari care plateste un leu pentru un instalator doar sa verifice... Eu unul abia daca dau cei 30 de lei ptr verificarea scurgerilor de gaze daramite sa mai dau ptr verificarea tevilor? Varianta corecta si la indemana ramane asigurarea pentru daune provocate tertilor care, in caz de producere a evenimentului (accidentului asigurat), vecinul primeste daune. Am dat lista cu preturi si manopere mai sus. Daca m-ar chema pe mine atat as lua pentru remediere + deplasare+tva. Dar, tot nu ajungem la 1000 de lei.
Propun domnului cu necazul:
1. sa gaseasca asigurarea
2. sa-i lase vecinului sarcina de a gasi meseriasi, plata fiind facuta de asigurare
In cazul in care nu gaseste asigurarea:
1. sa posteze lucrarea pe un site de specialitate
2. sa plateasca el daunele
3. procesul verbal de receptie a lucrarii constituie dovada achitarii daunelor
4. sa-si execute reparatiile la tevi pe baza unei facturi. Asa va avea garantie si, pe viitor, daca mai este un accident in acelasi loc, executantul reparatiei va suporta eventuale pagube la vecini sau la dumnealui acasa.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita ... (vezi toată discuția)
Plata teava comuna de apa rece daniela moldovan daniela moldovan intro bucatarie s-a spart teava comuna de apa rece si a inundat apartament de dedesubt.cine plateste pagubele aferente apartamentului inundat ?(o noua ... (vezi toată discuția)
Chirias sau proprietar in cazul unei inundatii stoica_valentin9000 stoica_valentin9000 Buna ziua! As vrea sa stiu cine trebuie sa discute cu vecinul de deasupra in privinta reparatiilor in cazul unei inundatii? Are chiriasul obligatii in aceasta ... (vezi toată discuția)