avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala-termenul pt. chemare in instanta a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala-termenul pt. chemare in instanta a inculpatei

Buna seara. Va rog sa-mi lamuriti urmatoarele chestiuni:
1. Exista un termen pentru a chema in instanta, la Judecatore, inculpatul in cazul unui dosar penal- vatamare corporala, dupa care se prescrie. Care este termenul?
2. Procuratura avea dreptul sa inchida dosarul - fara urmarire penala - aplicand doar o amenda administrativa invinuitei, fara sa fi audiat si partea vatamata si fara sa tina cont de faptul ca inca de la prima plangere la Politie, partea vatamata a declarat ca intelege sa se declare parte civila in dosar, urmand a preciza cuantumul despegubirilor ulterior? Vatmarea corporala a fost insotita si de vatamare de bunuri - ceasul stricat in cazatura - si apoi au fost si alte cheltuieli conexe: taxi, taxa consult la IML penrru obtinere certificat medico-legal etc. Mai sunt si daune morale..
3. Nefiind multumita de incheierea dosarului , prin Ordonanta (?) , poate partea vatamata sa fac o plangere superiorului Procurorului ce a instrumentat cazul ?
4. In paralel, e bine sa depuna plangere si la Judecatorie, dat fiind ca Procuratura nu a trimis ea in instanta cazul ?
Va multumesc pentru raspuns. E deprimant cum merg lucrurile in tara noastra....Toate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate contesta amenda administrativa? mihaela1985 mihaela1985 Se poate face contestatie pentru o amenda administrativa primita de la Parchet? Sotul meu a fost cel vatamat, a inaintat plangere la organele de politie, ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca partea vatamata refuza sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de zile ingrijiri medicale de la IML, a declarat ca nu depune plangere = rezolvat :) 3. taieturi pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara vatamare corporala baloghjoe baloghjoe Buna ziua, Intrebarea mea este in felul urmator. Tatal meu sofer de taxi a calact doi minori in jur de 17 ani, seara pe trecerea de pietoni. NU l-a vazut din ... (vezi toată discuția)