avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

se poate invoca art 5(1) din codul muncii-principii fundamentale,de catre un salariat ,ce nu a primit salariu compensatoriu,iar marea majoritate a colegilor l-au primit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 19 Ianuarie 2012
buna ziua,
am fost concediat acum ,de curand.
ideea este ca,la majoritatea angajatilor s-a acordat un salariu compensatoriu,iar noua,o mica parte,nu.
a fost mai mult o ambitie a companiei,dat fiind faptul ca ,am refuzat demisia fara preaviz(mai precis cu art .55 b)
repet,in situatie similara(ma refer la concediere),s-a acordat plata compensatorie.
raportul este:la 650 de angajati s-a acordat,iar la 15-20(functii de conducere),nu.
in aceasta situatie,se aplica.
daca tot m-am explicat,spuneti-mi va rog,aceasta este o concediere colectiva?
angajatii sunt concediati din mai multe puncte de lucru,fara insa ca aceste puncte sa aiba cui separat.

multumesc,
1. In situatia expusa de dvs , este aplicabil art.5 C.mun.

2. Concedierea colectiva = concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:
a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;
b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi;
c) cel puţin 30 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere motive obiective doriacristina doriacristina Buna ziua, In cazul intentiei de concediere a 4 angajati, din cauza problemelor economice ale firmei (intr-o companie formata din 40 de persoane, deci nu ne ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel aplicabil nrdumerire stan_iulia stan_iulia [b]Buna ziua, Lucrez la o societate al carei obiect de activitate este constructiile. Ne confruntam cu o situatie putin confuza ca sa o numesc asa e care eu ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau concediere individuala? reby reby Societatea la care lucrez are 11 angajati si a dispus desfiintarea unui numar de 5 posturi printre care si postul meu. Angajatorul pretinde ca este vorba de ... (vezi toată discuția)