Buna ziua, am urmatoarea speta si nu prea stiu cum sa fac:
1. In contractele de munca ale muncitorilor s-a trecut, la pct. J "salarizare", 2.b1 "prestatii suplimentare in bani, conform clauzei de mobilitate inserata in contract" (muncitorii lucreaza pe santier in Germania):
- cheltuieli de transport
- cheltuieli de cazare
- spor de 10 % din salariul de incadrare
- indemnizatie de 300 lei/luna pentru hrana
2.Sporul de 10 % l-am trecut in revisal ca spor de santier, in procent.
3. Legat de indemnizatia de 300 lei/luna pentru hrana. M-am gandit la 3 variante:
a) Sa fac un aditional la cim, in care sa se treaca, in loc de indemnizatia fixa de 300 lei,
un "spor de x procente din salariul de incadrare, pentru hrana" care sa reprezinte echivalentul a 300 lei.
Ar trebui sa aleg alt tip de spor din revisal, cum ar fi:
spor de stabilitate, de inaltime, de confidentialitate, de fidelitate, pentru conditii periculoase.
b) Un aditional la cim, prin care se inlocuieste indemnizatia fixa de 300 lei si sporul de 10 %, cu sintagma "spor de santier de x procente din salariul de incadrare, care include si indemnizatia pentru hrana"
c) Sa nu fac aditional, datele in cim raman neschimbate, iar pentru indemnizatia de 300 lei, introduc alt tip de spor, din cele enumerate mai sus, in procente, astfel incat sa rezulte 300 lei.
M-am gandit la aceste variante, pentru a exista o corelatie intre datele trecute in cim,
programul de contabilitate si revisal.
Iau in calcul varianta b), dar sa vedem ce spune si administratorul firmei.
Banuiesc ca indemnizatia pentru hrana se considera tot un fel de spor.
Se subintelege ca daca se angajeaza sau isi da demisia de la jumatatea lunii, sporul total din statul de plata, nu mai corespunde cu cel din revisal. Dar asta nu cred ca e o problema. Daca cei de la itm doresc o corelatie perfecta, ar trebui sa modifice revisalul in asa fel incat sa calculeze sporurile exprimate in procente, incepand cu data angajarii si pana la data incetarii cim.
Va multumesc pentru rabdare si astept niste pareri.
Am rezolvat.
Am introdus in revisal un tip de spor nou, din sectiunea Angajator -> adaugare spor, pe care l-am denumit "indemnizatie de hrana". Asa ca a ramas varianta c), cu introducerea sporului nou adaugat, in suma fixa.
N-am avut de-a face cu sporuri pana acum si n-am stiut ca se pot adauga manual in revisal.