avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de somaj si cea de stagiu militar reprezinta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de somaj si cea de stagiu militar reprezinta vechime in munca?

O intrebare am si eu ca m-am tot contrazis cu colegii: stagiul militar este considerat vechime in munca la calcularea sporului de vechime?dar somajul, este considerat vehime in munca la calcularea sporului de vechime?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Goguvoinicu , utilizator 13:50, 29 Mai 2012
1. Din Legii 1/1991 privind protecţia socialã a şomerilor şi reintegrarea lor profesionalã:

Art. 15. – Perioada pentru care o persoanã este îndreptãţitã sã primeascã ajutor de şomaj sau ajutor de integrare profesionalã constituie vechime în muncã şi în aceeaşi unitate.

2. Incepand cu 01.03.2002 se aplica Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca care nu mai prevede cele de mai sus.

3. Stagiul militar obligatoriu nu este vechime in munca pentru acordarea sporului de vechime.
Buna ziua!
Am si eu un caz de perioada a stagiului militar efectuat inscris in cartea de munca in perioada 2004-2005 respectiv un an.Pot sa iau in considerare acea perioada la calcularea vechimii in munca pentru acordarea sporului de vechime?
Multumesc!
1. In mesajul meu anterior gasiti si raspunsul la intrebarea dvs.:

3. Stagiul militar obligatoriu nu este vechime in munca pentru acordarea sporului de vechime.

2. Stagiul militar obligatoriu este insa perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si se valorifica numai in cazul pensiei pentru limita de varsta.
AM INTELES!
VA MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca prares prares La calculul sporului de vechime se ia in considerare perioada 27.11.1999.-.22.08.200 cat o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj ? (vezi toată discuția)
Stabilire vechime gluten gluten Perioada de somaj constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă ... (vezi toată discuția)
Somaj melaniavasilescu melaniavasilescu somajul este considerat vechime in munca? (vezi toată discuția)