Daca fac partajul pe apartament, si la divort apartamentul imi revine,la partaj judecatorul poate decide ca despagubirea catre sot sa se plateasca in rate ? (pun in discutie atit partajarea de 50%-50% , cit si partajare in cote diferite)
Poate da o asemenea decizie? In ce conditii legale poate da aceasta decizie?Poate decide si in cite rate?
Nu prea poate da judecatorul o astfel de decizie, pentru acest aspect existand o alta procedura. Doar daca va intelegeti cu fostul sot cu privire la acest aspect.
Daca nu va intelegeti, el se va adresa unui executor judecatoresc, acesta va va soma sa achitati suma si dvs, in cadrul procedurii premergatoare vanzarii imobilului,si dvs., in baza documentelor doveditoare ale veniturilor actuale pe care le aveti, puteti solicita instantei, in termen de 10 zile de la primirea somatiei executorului, un termen de 6 luni in care sa achitati esalonat suma respectiva ( art.499 cpd pr. civila).
Un termen mai mare decat acesta nu p[uteti obtine, decat, repet, doar cu acceptul sotului.
eu cred ca daca aveti si alte bunuri partajabile, puteti sa-i dati sotului acel bun si sa va mai scadeti din sulta ce o aveti de achitat pe apartament.
totul se poate face numai cu acordul lui.
din pacate ceea ce mai este nu prezinata importanta.
dar cum eu trebuie sa ma lupt si pt copilul meu, voi arunca in lupta tot ce pot ca sa plece cu cit se poate de putin. Nu voi accepta ca indiferent cine, sa i-a de la copilul meu si sa il foloseasca ca pe un bun al lui.
O casnicie nu inseamna sa te desparti exact cind ai terminat facultatea si un salar bun se intrevede , cind pretul apartamentului e la o valoare supradimensionata de o piata falsa (si ...poate ca un mic indiciu ca ma ajuta Dumnezeu este aceasta piata imobiliara blocata ..imediat dupa prima mea infatisare de divort).
Daca accepta de comun impartirea la 3 si copilul sa isi capte drepturile asupra partii lui (adica sa fie trecut in contractul unui apratament ) in asa fel incit sa stiu ca la orice ora are un acoperis, si eu ca parinte, din cei 18 ani de casnicie, sa stiu ca am reusit sa-i las ceva.
Asa , el cere jumatate, si eu cu copilul trebuie sa stam intr-un spatiu mai mare pe aceiasi bani.
Vreau sa punctez ca ma refer la caz in sine si faptul ca in acest caz e vorba de sot nu are nici o importanta,. Sunt barbati care isi iubesc familia si copii si ar face pt ei orice este omeneste.
Si sunt barbati care au plecat de acasa dar , cu acte au lasat copilului o parte din ce detine, si in plus mai dau si pensia alimentara.
De aia sunt foarte revoltata cind , pusa in situatia de fata , am vazut ce legi incorecte avem.
Tot ce credeam ca mai exista in aceasta tara ,si anume un cult al casniciei, a fost aruncat la gunoi.
Nu imi fac sperante desarte, stiu foarte bine ca nici un avocat nu imi poate garanta ceea ce vreau eu,dar ca sa accept ideea ca nu pot face nimic, ca asa e legea...nu intra in acceptiunea mea.
Si poate ca urmatorul topic , v-a fi sa va intreb , unde , cum se poate aceasta lege a familiei se poate schimba si/ sau ce ONG-uri se ocupa cu asa ceva (daca stiti).
Nu aveti sanse cu impartirea la 3.
Niciun ONG nu va poate ajuta in aceasta privinta.
Doar daca veti dovedi ca ati avut o contributie mai mare la plata bunului puteti sa obtineti in plus.
Veti castiga mai mult decat el oricum prin atribuirea in natura a bunului.
Partaj intre soti
sofiamaria
Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)