avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrarea in munca a unei persoane ca urmare a unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrarea in munca a unei persoane ca urmare a unei hotarari judecatoresti

Printr-o hotarare definitiva si irevocabila, instanta stabileste:
- anularea deciziei de concediere
- obliga la reintegrarea contestatoarei pe postul detinut anterior deciziei de concediere si la plata unei daspagubiri salariale, indexate, majorate si reactualizate, de la data desfacerii contractului de munca si pana la data efectivei reincadrari.
Intrebari:
- reintegrarea se face in baza unei cereri formulata de contestatoare? exista o prevedere legala in acest sens?
- ce se poate face in situatia in care aceasta nu isi manifesta intentia de a fi reincadrata?
- eu ca anagajator am interesul de a o reincadra cat mai repede, ii pot trimite o adresa prin care sa ii solicit sa se prezinte la serviciu incepand cu o anumita data? si daca nu raspunde la adresa si nici nu se prezinta la serviciu ce posibilitati am?
- pentru reincadrare trebuie sa emit decizie de reincadrare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 17 Ianuarie 2012
Faceti decizie de reincadrare ...ii comunicati decizia de reincadrare si apoi daca lipseste nemotivat puteti trece la cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale pentru un functionar public reintegrat Gica Ailincai Gica Ailincai In situatia in care instanta decide ,,Obliga parata la plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate, reactualizate de care ar fi ... (vezi toată discuția)
Cum sa execut o sentinta de reintegrare pe post si de plata retroactiva a salariului indexat ela76 ela76 Buna ziua, Am sentinta investita cu formula executorie prin care decizia de desfacere a ctr.meu de munca , pt.absente nemotivate, a fost anulata de instanta, ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara a cim mario-palade mario-palade Buna ziua. Starea de fapt: a existat un litigiu de munca prin care s-a dispus anularea deciziei de concediere a unui salariat pe motive care nu tin de ... (vezi toată discuția)