avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obtinerea grupei I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obtinerea grupei I de munca

Buna ziua,
Mentionez ca mama mea a lucrat la intreprinderea de utilaj petrolier din Targoviste 31 de ani si a fost incadrata ca sudor la sectia Montaj,dar tot timpul a fost trimisa sa munceasca in alte sectii cum ar fi Forja,Turnatorie....sectii unde sudorii aveau grupa I de munca.Problema ar fi ca i s-a acordat grupa a II a de munca si nu grupa care i se cuvenea.

Va rog sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate de a mai obtine grupa I de munca,printr-o eventuala dovedire a faptului ca a lucrat in acele sectii cu ajutorul unor declaratii date de maistrii-sefi de sectie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 17 Ianuarie 2012
1. Nu se poate incadrarea in grupe de munca retroactiv.
2. - La unitatea unde a lucrat (la comp.RU, exista liste in fiecare an cu persoanele care au lucrat in grupe de munca, liste aprobate de conducerea unitatii si de sindicate, in concordanta cu legislatia.
- Aceste liste nu se pot modifica acum (ar fi o fapta penala), trebuia atunci, sa conteste listele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie grupe de munca logod57 logod57 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Am 63 ani, am lucrat la Intreprinderea de Utilaj Petrolier Targoviste in perioada 1978 - 1982 in cadrul Atelierului ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca pentru activitate in conditii grele mickelino mickelino BUNA ZIUA SI MULTUMESC PT COLABORARE! V-AS RUGA SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA . FRATELE MEU IN VARSTA DE 57 DE ANI , A LUCRAT LA UZINELE MECANICE ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare dodoambra dodoambra Buna ziua, Am 62 de ani inpliniti in octombrie 2013 (nascut in 1951) Sunt angajat din 1977 septembrie ca inginer. Repartitia am avut-o la o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)