avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Marcarea terenului la intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Marcarea terenului la intabulare

Salut,
Imi poate spune cineva daca cel care face masuratorile in teren si intabularea are obligatia, de a marca prin tarusare zona masurata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:38, 26 Octombrie 2008
chiar nu stie nimeni?
Daca terenul are alte semne exterioare de hotar, raspunsul este, evident, nu. Altfel terenul trebuie intarusat pentru ca nu se va sti ce a masurat.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
IanRohan a scris:

Salut,
Imi poate spune cineva daca cel care face masuratorile in teren si intabularea are obligatia, de a marca prin tarusare zona masurata?

De ce nu intarusati dvs cu ocazia masurarii terenului si se va face mentiune in expertiza.Doar nu vreti ca expertul sa bata tarusii in pamant.

avocat Claudiu Lascoschi
"expertul" ala are si ajutoare,dar se pare ca nu vrea cu nici un pret sa faca acest lucru.Am fost de acord sa-i platesc din nou masuratoarea dar nu vrea (nu vrea pentru ca a facut o greseala elementara si el se crede o somitate in domeniu, iar o remasurare i-ar stirbi prestigiul).Credeti ca o solutie ar fi o reclamatie la OJPC pentru neefectuarea completa a serviciului prestat?
De ce nu.Daca a gresit sau nu vrea sa faca un lucru la care este obligat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Granituire intre vecini hadasatanase hadasatanase BUNA,SUNT DIN ARAD.SUNT IN LITIGIU CU VECINUL CARE SUSTINE CA PROPRIETATEA ESTE CONSTRUITA PE O BUCATA DIN TERENUL LUI,DEOARECE II LIPSESC 200 METRI ... (vezi toată discuția)
Durata si cost proces oana.c oana.c Cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune? In cadrul lui se pot cere si alte lucruri? Cam cat de mare e taxa de timbru si onorariile ... (vezi toată discuția)