Am un proces pe rol la Curtea de Apel,pe civil, in recurs facut de parat.La ultimul termen de judecare in recurs, nu m-am putut prezenta din cauza de boala.Nici paratul nu s-a prezentat. Completul de judecare a recursului facut de parat, a suspendat cauza, desi in cerere eu am specificat dorinta mea de judecare in lipsa.( cf. art. 242, al.1,2 Cod Proc. Civila).
Va rog, spuneti-mi ce demersuri trebuie sa intreprind in continuare.
Multumesc mult pt. raspuns!
Cu deosebita stima,
Z.
Solicitarea dvs. de judecare in lipsa de care vorbiti a fost formulata in fata instantei de fond, care a trecut.
Deoarece solutia instantei de fond v-a fost favorabila, paratul a facut recurs, dar nu a solicitat si judecarea in eventuala lui lipsa.
De asemenea, nici dvs. in intampinarea formulata la recurs nu asti solicitat judecarea in lipsa a recursului, asa ca instanta corect a procedat la suspendarea judecatii.
In acesta faza, in baza art.245 alin.(1) Cod proc. civ. oricare parte poate solicita repunerea pe rol a dosarului.
Va mai trebui sa platiti, conform art. 3 litera (s) din legea 146/1997 o taxa de timbru in cuantun de 50% din taxa judiciara de timbru pentru cererea sau actiunea a carei judecare a fost suspendata.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile primite! Promptitudinea Dvs.,concizia si claritatea raspunsurilor ma ataseaza si mai mult de Avocatnet.ro, caruia ii multumesc respectuos, de asemenea!