avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Drepturi salariale

Am un proces pe rol la Curtea de Apel,pe civil, in recurs facut de parat.La ultimul termen de judecare in recurs, nu m-am putut prezenta din cauza de boala.Nici paratul nu s-a prezentat. Completul de judecare a recursului facut de parat, a suspendat cauza, desi in cerere eu am specificat dorinta mea de judecare in lipsa.( cf. art. 242, al.1,2 Cod Proc. Civila).
Va rog, spuneti-mi ce demersuri trebuie sa intreprind in continuare.
Multumesc mult pt. raspuns!
Cu deosebita stima,
Z.
Cel mai recent răspuns: teofillaze , utilizator 15:40, 18 Ianuarie 2012
In acest caz, faceti cerere de repunere pe rol .. la cerere puteti atasa si certificatul medical
Solicitarea dvs. de judecare in lipsa de care vorbiti a fost formulata in fata instantei de fond, care a trecut.
Deoarece solutia instantei de fond v-a fost favorabila, paratul a facut recurs, dar nu a solicitat si judecarea in eventuala lui lipsa.
De asemenea, nici dvs. in intampinarea formulata la recurs nu asti solicitat judecarea in lipsa a recursului, asa ca instanta corect a procedat la suspendarea judecatii.
In acesta faza, in baza art.245 alin.(1) Cod proc. civ. oricare parte poate solicita repunerea pe rol a dosarului.
Va mai trebui sa platiti, conform art. 3 litera (s) din legea 146/1997 o taxa de timbru in cuantun de 50% din taxa judiciara de timbru pentru cererea sau actiunea a carei judecare a fost suspendata.
Cu deosebita stima, domnilor,

Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile primite! Promptitudinea Dvs.,concizia si claritatea raspunsurilor ma ataseaza si mai mult de Avocatnet.ro, caruia ii multumesc respectuos, de asemenea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cauzei. irevocabila ? gyandy gyandy Buna ziua.La hotararea data de instanta de recurs,recurs formulat dupa fond,eu am facut contestatie in anulare.Am depus motivele si am achitat taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)
Cerere repunere pe rol alina_cj alina_cj Care este taxa de timbru ce trebuie atasata cererii redeschiderii judecatii? (vezi toată discuția)