avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termenul de prescriptie a unei amenzi de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termenul de prescriptie a unei amenzi de circulatie

Rog frumos info cu privire la termul de prescriptie al unei amenzi de circulatie.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: miraro , utilizator 20:41, 19 Ianuarie 2012
5 ani incepand cu 1 ian anul urmator
NICIODATÃ. E adevărat ce a scris doamna mai sus însă dacă organul fiscal face vreun demers în aceşti 5 ani un nou termen de prescripţie de 5 ani, curge de la acea dată când organul fiscal a făcut demersul respectiv.
Exemplu: Dacă termenul este 31 ianuarie 2017 pentru o amendă luată pe data de 31 ianuarie 2012, însă organul fiscal încearcă pe căi legale să recupereze amenda pe 30 ianuarie 2017 trebuie să treacă alţi 5 ani şi aşa mai departe.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
eugen68octavian, utilizator
Multumesc frumos pt. clarificare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Prescrierea amenzilor stedan stedan buna ziua . numele meu este stefan si am o intrebare care nu stie nimeni sa ma lamureasca? am amenzi de circulatie din 2004 pana in prezent in val de cca ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a amenzilor contraventionale ancastefan2008 ancastefan2008 buna ziua imi poate spune cineva in cat timp se prescriu amenzile de circulatie (vezi toată discuția)