dupa 3 ani de zile de cand nu mai lucrez,din motive personale si financiare nu am putut pana acum, am mers sa imi fac fisa de lichidare si nu numai ca nu am fost primita in uzina, mi s-a raspuns sa fac o cerere, sa o las la poarta la aprobat, si am fost neplacut surprinsa sa fiu intrebata telefonic daca am banii la mine sa platesc concediul de odihna de acum 3 ani. specific ca am luat concediul de odihna in ianuarie 2009 si am plecat in martie 2009. va rog respectuos sa imi raspundeti si mie daca este corect ce mi se intampla si daca persoana abilitata sa imi dea raspunsuri la uzina unde am lucrat mi-a transmis sa ma intorc cand oi avea banii la mine si ca vrea sa ii vada dumneai, la modul cand eu nu stiu nici despre ce suma este vorba si nu am acces in uzina, mi se pare o incalcare abuziva a dreptului omului. multumesc pentru intelegere si sper sa ma ,,luminati" si pe mine.
Nu este o incalcare a drepturilor omului, uzina se supune unor reguli de acces, probabil exista un regulament de ordine interioara.
Normal este ca la incetarea contractului individual de munca sa se intocmeasca de catre angajator o nota / fisa de lichidare. Ca in cazul dvs. nu a intocmit-o este vina angajatorului.
In privinta concediului de odihna - concediul de odihna se acorda anual, dvs. ati beneficiat in luna ianuarie de un concediu socotit pentru intreg anul de munca 2009. Concediul v-a fost probabil platit, dvs. ati plecat in martie, deci, in concluzie angajatorul trebuia sa va retina din ultimul salariu diferenta de bani reprezentand concediul efectuat in avans. Ca nu a facut-o este iarasi vina lui.
Totusi mai ganditi-va bine la ce va trebuie fisa de lichidare, va fost ceruta undeva?
nu, nu mi-a fost ceruta dar pentru a intra in posesia cartii de munca unde am lucrat 20 de ani trebuie sa imi fac intai fisa de lichidare.stiu ca actualmente nu se mai intocmesc carti de munca ci contracte de munca pe periada determinata sau nu, dar la mai multe interviuri unde am fost sa ma angajez mi s-a cerut sa documentez ca am lucrat 20 de ani in domeniul respectiv, tocmai de aceea v-am intrebat pe dumneavoastra.
In acest sens, depuneti o sesizare la ITM ... eliberarea carnetului de munca nu este conditionata de plata unor evenmtuale debite catre fostul dvs angajator ... daca exista asa ceva, fostul angajtor va poate actiona in instanta pentru recuperarea sumelor de bani datorate.
Reintegrare si co
zzenovia
Un salariat cu functie de conducere este eliberat din functie in luna august 2009 , in luna ianuarie 2010 se pune in aplicare hotararea judecatoreasca de fond ... (vezi toată discuția)