avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata impozite angajati asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata impozite angajati asociatie de proprietari

Pentru oamenii care lucreaza la asociatia de proprietari , presedinte asociatie , administrator , cenzor , femeie de servici , este corecta plata impozitelor si a cas , cass, somaj , de catre asociatie ?
Mentionez ca presedintele si cenzorul sunt pensionari , iar femeia de servici nu are contract de munca , administratorul avind PFA .
Pe lista de intretinere se afiseaza sumele incasate de angajati , iar intr-o alta rubrica apar impozitele platite in numele acestora. Parca asociatia de locatari trebuia doar sa opreasca la sursa impozitele si cas-urile personalului
Cel mai recent răspuns: ContSters103961 , utilizator 23:06, 22 Ianuarie 2012
Accesati sectiunea asociatii de proprietari unde subiectul a fost in mod repetat postat si unde au fost exprimate opiniile avizate ale specialistilor
Am citit raspunsurile din forum , dar , nu am fost lamurit daca toate impozitele platite pentru angajatii sociatiei trebuie recuperate de la locatari prin lista afisata lunar , credeam ca angajatii asociatiei de proprietari fara CIM isi platesc singuri impozitele , iar pentru cei care au CIM asociatia de proprietari are doar anumite obligatii de plata .
Aceasta problema este interesanta pentru locatarii care sunt membrii intr-o asociatie de proprietari , iar nelamurirea legalitatii platii impozitelor personalului aflat sub angajament cu o asociatie de proprietari afecteaza foarte multi oameni din aceasta tara , nu este o intrebare pusa intr-o categorie gresita a forumului , deoareca este vorba de plata anuala a peste 15000 ron pe asociatie de proprietari , si doar un specialist in contabilitate poate lamuri legalitatea platilor impozitelor pe venituri ale acestor beneficiari de salarii care sunt neimpozitate , pentru motivul ca locatarii platesc impozitele in locul lor , iar statul nu legifereaza clar aceasta problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei bettykriss bettykriss As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari ... (vezi toată discuția)
Angajarea in asociatiile de proprietari sterod sterod Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat si anterior in aceasta sectiune despre angajarea in asociatiile de proprietari, dar informatiile sunt fragmentate si nu ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie infiintarea asociatiei de proprietari? manuelas manuelas Locuiesc intr-un bloc nou, cu doar cateva apartamente, cu putine facturi de platit si am hotarat sa ne gospodarim fara sa apelam la serviciile unui ... (vezi toată discuția)