avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca

Buna ziua.Va rog să-mi spuneti ce drepturi am: am primit preaviz de desfacere a contractului de munca cf.Art.65 din CM in data de 28 oct.2011,care a expirat la data de 28 noi.2011,intre timp pe data de 24 noi.2011 am fost internat de urgenţă in spital si operat, pentru care am primit certificat medical pana 23 dec.2011,care nu a fost luat in considerare, deci nu a fost plătit.Pt. luna noi.nu am primit nici bonurile de masa.Este legal?Mentionez ca m-au dat fara petru ca trebuia postul pentru altcineva, Va rog să răspundeţo căt mai urgent.Mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 18 Ianuarie 2012
Este important de stiut cum a-ti desfasurat preavizul, respectiv a-ti fost prezent 8 ore/zi primele 10 zile sau altfel, pt ca tichetele de masa se acorda pentru zilele lucratoare in care salariatul a fost prezent in unitate.
Concediul medical suspenda perioada de preaviz, daca a-ti anuntat unitatea despre aceasta situatie si a-ti transmis certificatul medical unitatii. Astfel perioada de preaviz, de cel putin 20 de zile lucratoare conform art. 75(1) din C.M., trebuia suspendata din 24.11.2011 iar dupa data de la care nu mai prezentati alte certificate medicale, curgeau celelalte zile ramase din perioada de preaviz si abia dupa aceea se emitea decizia de concediere in temeiul art. 65 din C.M.
1. pe perioada de preaviz, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. ... astfel daca in c.i.m. are trecut 8 ore/zi atunci acesta este timpul de munca ... reducerea timpului de munca pe perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

2. Nu este legal ce ati patit ... aveati posibilitatea de a va adresa instantei de judecat in vederea anularii deciziei de concediere in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere.

3. Cand ati primit decizia de concediere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incompleta? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Aceasta este decizia de desfacere a contractului de munca pe care am primit-o ieri.Ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?Trebuie sa mai primesc ... (vezi toată discuția)
[urgent] durata preaviz + norma de lucru Crusader2010 Crusader2010 Buna ziua, Am fost angajat in 2009 de o firma (in contract era trecuta durata de preaviz de 15 zile calendaristice), insa anul acesta mi se va desfiinta ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post remenyseg remenyseg Buna ziua. In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)