Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a da un ,,tata,, in judecata pentru plata pensiei alimentare si acordarea custodiei mamei, multumesc frumos.
Nu trebuie martori care sa declare ca parintii nu sunt casatoriti (si nu au fost)
Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun de ambii parinti - regula din codul civil in vigoare. Exceptia a devenit exercitarea parinteasca de un singur parinte si numai in cazuri exceptionale...
Model de cerere gasiti pe net - si trebuie adaptat in functie de ceea ce doriti exact dar as zice ca e mai bine sa mergeti la un avocat sa va scrie cererea - va costa mai putin decat asistenta la proces...
Trebuie sa cereti in aceeasi cerere si exercitarea autoritatii parintesti numai de dv - dar trebuie sa dovediti ca este in interesul copilului - si stabilirea domiciliului copilului la dv si stabilirea pensiei de intretinere pentru minor.
Platind consultanta la un avocat aveti mai multe sanse sa va descurcati la proces... Avocatul va va explica cele ce vor urma dupa depunerea cererii, ce se va intampla in timpul procesului: pentru ca va fi implicata si autoritatea tutelara... Repet: consultanta costa mai putin decat reprezentarea / asistenta in proces.
Divort cu minori
clara777
Buna ziua.
Am o mare problema, sunt casatorita de doar 7 luni, am un baietel de 4 luni dar sotul meu a inceput sa fie foarte agresiv verbal si fizic iar ... (vezi toată discuția)
Divort
carmenilie76
va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot avea un avocat din oficiu pt divort! sotul meu a intentat divortul iar eu sunt in imposibilitatea de a avea unul din ... (vezi toată discuția)