avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere împotriva solutiei procurorului de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere împotriva solutiei procurorului de NUP-art.278 ind.1 C.p.p.

Obiect dosar: « plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p. ) ».

Am detinut calitatea de petent intr-un astfel de dosar. Instanta a respins plangerea, decizia acesteia fiind definitiva.
Deci, ma pot adresa catre CEDO cu o plangere prealabila. Insa acest lucru nu poate fi facut fiindca au inceput sa plimbe dosarul pe la o alta instanta, sub pretextul investigarii unei posibile abateri disciplinare. Instanta de judecata nu mi-a trimis nici pana in prezent, dupa 4 luni, hotararea definitiva, desi am purtat cel putin doua conversatii pe cale postala (e adevarat ca ma refeream mai mult la chestii legate de solutionarea defectuasa a dosarului, dar de ce nu mi-au comunicat hotararea nici pana in prezent? )
Fara ca macar sa am cunostinta despre decizia finala (minuta/hotarare) a Judecatoriei , primesc acasa, pe cale postala, un extras de cont reprezentand « cheltuieli judiciare« din partea Administratiei Financiare Publice. Mie mi se pare abuziv acest lucru, dar dumneavoastra ce parere aveti ?

Exista vreo prevedere legala care sa oblige instanta de judecata sa imi comunice pe cale postala, in mod gratuit, o copie de pe hotararea definitiva in vederea accesului la dreptul Uniunii Europene ? sau poate pentru o cale extraordinara.
Sa se intelega foarte clar: nu exista recurs pe 278 ind 1 C.p.p. - a fost scos prin "Mica reforma a lui Basescu". Sentinta este definitiva !

Daca sunt magistrati care zic ca poti sa faci recurs impotriva sentintei pronuntate pe 278 ind 1 C.p.p. , acestia fie sunt totalmente incompetenti , fie sunt corupti si te pun pe drumuri sa mai platesti si alte taxe judiciare, fie sunt din amandoua adica si prosti si corupti.... fiindca nu exista recurs ! Legea e lege !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
justdeals, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
CEDO reglementeaza dreptul de a acuza pe cineva?
Buna ziua,
am si eu un caz asemanator si as dori sa-mi spuneti aceste taxe judiciare in ce cuantum au fost?
Cu multumiri
Formulati o cerere pentru eliberarea unei copii legalizate dupa sentinta pronuntata de instanta penala, intrucat in penal hotararea judecatoreasca se comunica doar la cerere, care se depune la arhiva instantei, insotita de taxa judiciara si timbru judiciar. Potrivit ultimelor modificari din C. Pr. P, hotararile date la plangerile impotriva rezolutiilor procurorului- pe art. 278 C. Pr.P, nu mai sunt supuse recursului.

Alte discuții în legătură

Respingere plangere in fata judecatorului-penal MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Am facut plangere in fata judecatorului inpotriva rezolutiei de neincepere a urmririi penale. Plangere a fost respinsa pe motiv ca este ... (vezi toată discuția)
Recurs art.278 ind.1 c.p.p 2kappa 2kappa Se poate face recurs daca la judecatorie avem definitiv? plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei sentinte penale - art. 278^1 din c. proc. pen., multescu99 multescu99 Potrivit ART. 278^1 din C. Proc. Pen., (1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale ... (vezi toată discuția)