avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua ,
Doresc sa inchei un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere , vanzatorul fiind bunicul meu. In afara de mama mea bunicul mai are inca doi copii.
In aceste conditii dupa moartea bunicului acest act poate fi atacat in instanta de catre ceilalti mostenitori?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: sorinna87 , utilizator 15:22, 18 Ianuarie 2012
Da, poate fi atacat iar in conditiile noului cod civil astfel de contracte sunt cat se poate de vulnerabile.
Dar in situatia in care se face contract de vanzare cumparare normal ..fara clauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Ce tip de contract caty_mioara2006 caty_mioara2006 buna ziua doresc sa inchei cu un domn de 61 de ani un contract (nu stiu sub ce forma vanzare cumparare, uzufruct, renta, intretinere\) prin care eu in ... (vezi toată discuția)
Care ar fi cotele? alyna_7 alyna_7 buna ziua! din cate stiam...daca pe actul de proprietate al unui apartament sunt trecuti ambii soti, in cazul in care unul din cei doi decedeaza si mai au ... (vezi toată discuția)