avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma aflata in lichidare, asociat unic persoana ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma aflata in lichidare, asociat unic persoana juridica straina

Buna ziua,

Firma romaneasca cu asociat unic persoana juridica straina se afla in lichidare. Aceasta firma detine mai multe terenuri. Intrebarea mea este cine va dobandi aceste terenuri in conditiile in care persoanele straine fizice sau juridice inca nu pot detine terenuri in Romania?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Altheea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:18, 22 Ianuarie 2012
bunurile vor fi vandute de catre lichidator iar contravaloarea v-a fi distribuita catre creditori si catre asociatul unic
Multumesc pentru raspuns. Firma nu are datorii, de fapt se cauta solutii pentru a nu pierde aceste bunuri. Ma gandeam ca o solutie infiintarea unei noi companii care sa "cumpere" aceste terenuri, astfel incat sa ramana tot in posesia lor. Repet, firma nu are niciun fel de datorii, creditori sau stat.

Ma gandeam ca o solutie infiintarea unei noi companii care sa "cumpere" aceste terenuri, astfel incat sa ramana tot in posesia lor

DA solutia este buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilzovare voluntara societate Erwin Erwin Buna ziua. Pentru dizolvarea voluntara a unei societati cu asociat unic, fara datorii, fara creditori... am efectuat prima etapa, in sensul ca am publicat ... (vezi toată discuția)
Mutare casa de pe firma pe persoana fizica fara sa platesc tva bea29 bea29 Buna ziua am si eu o problema am deschis o firma si am cumpaat un teren dupa care am construit si o casa care implicit este pe firma asi dori sa o trec pe ... (vezi toată discuția)
Dobandire drept de proprietate straini Magda Xenofont Magda Xenofont As avea nevoie de o opinie in urmatoarea speta: o persoana juridica romana are ca unic asociat o persoana juridica straina, respectiv din Panama. Persoana ... (vezi toată discuția)