avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acte contabile obligatorii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acte contabile obligatorii

Buna ziua

Va rog, daca ma poate indruma cineva cu privire la minimul de acte/documente contabile pe care trebuie sa le detina un ONG umanitar pentru a functiona???Si eventual de unde se procura, daca acestea trebuie intocmite obligatoriu de un contabil, periodicitatea si denumirea formularelor ce se depun pe la adm financiara, etc??? Activitatea nu este una f mare, logic din lipsa de fonduri.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:57, 23 Ianuarie 2012
Nu e nevoie sa aveti o relatie contractuala permaneta cu un contabila autorizat membru CECCAR. El va va trebui doar cand va intocmi si semna bilantul. In rest, pentru a tine la zi registrul de casa, a strange documentele care intra in asociatie, a merge si a ridica extrasul de cont bancar, a face o balanta pe la trei luni pentru ca ati zis ca nu prea aveti activitati multe si nici rulaj mare, astea toate pot fi facute de unul din membrii daca se pricepe.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong radustirc radustirc buna ziua, am infiintat in noiembrie 2011 un ong, nu am contactat inca un contabil pentru ca ong-ul nu are nici un fel de activitate si nici nu a avut; in ... (vezi toată discuția)
Activitate asociatie si raportări contabile Costy bacau Costy bacau Buna dimineața Am o întrebare va rog frumos daca se poate să ne lămuriți. Asociația Ortodoxa Sfinții Împărați Constantin și Elena Bacău Avem ... (vezi toată discuția)
Imi este necesar sa angajaez un contabil? Adrianro2019 Adrianro2019 Buna, Daca infiintez o asociatie. Cu scop cultural, iar cu aceasta asociatie nu am activitate o perioada de timp, de ex. 6 luni, un an, sau sa zicem ca ... (vezi toată discuția)