avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituire incaltaminte
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituire incaltaminte

Buna ziua,
in urma achizitiei unei perechi de papuci care la vanzare mi s-a spus ca sunt din piele la prima purtare am putut merge doar 200 metri cu ei si aveam besici la ambele picioare, intorcandu-ma la magazin am vrut sa ii restitui s-au sa-i schimb, mi s-a spus ca nu se poate pentru ca trebuia inainte sa-i port sa merg prin casa cu ei si sa vad daca sunt buni nu sa ies direct pe strada, binenteles ca i-am luat si am plecat nu am avut timp de mers la OPC asa ca am ramas cu ei in dulap,
-ei ar fi fost obligati sa mii schimbe cu altceva s-au sa imi restituie banii?
-rezolvam ceva cu plangerea la OPC?
Va multumesc anticipat,
Cu stima si respect,
Ioana
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:10, 18 Ianuarie 2012
Stimata doamna,
Vanzarea produselor de larg consum se face pe principiul:"Vazut-placut", cu siguranta i-ati incercat in magazin si ati considerat ca va sunt comozi.
Daca aveati incertitudini, trebuia sa umblati prin casa cu ei, sa stati mai mult cu ei in picioare si daca constatati o neregula, sa-i duceti inapoi in magazin.
Nu exista lege pe care sa o invoce OPC-ul pentru a va da dreptate.
Trebuie sa invocati alt motiv: dezlipirea talpii, desfacerea cusaturilor, cuie in talpa, dar si atunci, legea prevede ca SE REPARA, si daca reparatia nu e posibila, se inlocuieste cu un produs similar.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Martonze, utilizator

Nu, la ambele intrebari, pentru ca nu s-au stricat si nu au defecte - acestea ar fi fost motivele care v-ar fi indreptatit sa cereti inlocuirea lor sau restituirea banilor.

Daca nu ati fi mers cu ei pe strada s-ar fi putut sa vi-i schimbe, sunt multe magazine care manifesta bunavointa fata de clienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs andreima andreima Buna ziua, Am primit cadou o pereche de papuci de la un magazin. Papucii sunt de o marca nemteasca de calitate. Papucii nu sunt comozi, ma doare talpa. Am ... (vezi toată discuția)
Comoditatea - motiv de reclamatie? miha hu miha hu Buna ziua Am urmatoarea problema- un client a cumparat o pereche de pantofi si la cateva zile a venit ca vrea sa ii schimbe ca i-a incaltat o zi si nu sunt ... (vezi toată discuția)
Curiozitate!?!? raul_bonea raul_bonea Mi-am luat o pereche de adidasi de firma nu vreau sa fac reclama am dat 200 ron pe ei de la reprezentanta am primit 30 de zile garantie talpa din spate incepe ... (vezi toată discuția)