avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contul bancar al asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contul bancar al asociatiei

1. In ce conditii se pot plati facturi din contul bancara( rezultat din chiria pe o suprafata inchiriata) in conditiile in care:
- nu locuiesc toti proprietarii in imobil
- nu sunt toti de acord
2. Care este procedeul de calcul din acest cont in cazul in care unii doresc sa-si recupereze lunar cota ce le revine?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:35, 31 Octombrie 2008
Vreti sa fiti mai explicit?
Probabil ca va referiti la fonduri provenite din inchirieri ...Daca este asa ,aceste sume nu pot fi platite direct proprietarilor ,nu se pot folosi la plata cheltuielilor de intretinere ,a salariilor dar pot fi folosite pentru lucrari de reparatii sau de imbunatatire a confortului. Uzual ele se distribuie conform cotei parte indiviza si se transfera in fondul de reparatii.

Pentru informatii suplimentare sunati la :
tel. 0742920192 ; 0721.291252 sau
e-mail : constantincamilar@yahoo.com ; as.pro_manager@yahoo.com
Multumesc de raspuns, revin cu detalii si anume:

In Adunarea Asoc de P locatarii au hotarat ca facturile ptr Ascensor si Electrica sa se calculeze pe nr de pers; imobilul are 22 apart din care locuite 16 ( o parte plecati din tara sau locuiesc in oras la casa). Mentionez ca nu au lasat imputernicire scrisa sa fie reprezentati, cei care locuiesc la case nu participa la adunari desi sunt anuntati dar deciziile luate in cadrul adunarilor sunt deseori contestate.
O parte din cei 16 locatari doresc plata fact de ascensor si curent din banii rezultati de la firma care plateste chirie ptr spatiul aferent unei antene de telefonie (depusi in contul asoc). Problema e ca nu sunt de acord in totalitate cu aceste plati nici cei 16 locatari; eu ca administrator am spus ca doar daca toti (22) isi dau acordul in scris ca sunt de acord sa platesc din cont aceste facturi o pot face dar nu inainte de a vedea daca aceasta operatiune este legala.

Proprietarii care nu locuiesc in imobil au obligatia de a plati taxele administrative care reprezinta aceeasi suma (salariu) ptr administrator si femeia de serviciu (hotarare luata tot in cadrul asoc de proprietari)?
Facturile la furnizori se platesc de catre locatari, fie pe nr. de persoane, fie pe cota-parte etc.
Banii proveniti de la antena instalata pe proprietatea comuna a asociatiei se depun in Fondul de reparatii si se utilizeaza pentru diverse lucrari de intretinere sau reparatii. A nu se amesteca lucrurile cu sau fara acordul proprietarilor. Aceasta impartire a banilor este reglementata in legea 230/2007. Daca veti accepta aceasta mixtura va puteti astepta ca si pe viitor sa fiti determinat de un vot necunoscator al legii sa o incalcati. Dv. sunteti dator sa explicati proprietarilor legea 230/2007, desi ar fi obligati s-o cunoasca inainte sa voteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul ivascudoru ivascudoru Buna ziua.Am o intrebare pentru...cine ma poate ajuta. Cum este corect? Intr-o scara cheltuielile sa se imparta pe nr. de apartamente sau pe nr de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea liftului - platesc si locatarii de la etajul 1? marius olm marius olm daca se schimba liftul blocului cei de la et1 platesc? atentie nu reparatie ci schimbare. cabina si daca se calculeaza pe persoane sau pe apartament? (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc mfrincu mfrincu buna ziua, am descoperit recent forumul dumneavoastra si am si eu o intrebare. locuiesc la ultimul etaj la bloc si am probleme cu acoperisul in dreptul ... (vezi toată discuția)