avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la cotele de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la cotele de intretinere

ESTE CORECT SA TI SE PUNA PENALIZARE DE 31,90% LA INTARZIEREA PLATII CHELTUIELILOR DE INTRETINERE ? #-o
Cel mai recent răspuns: adina1404 , utilizator 10:47, 5 Aprilie 2012
Eu am platit luna trecuta, si incerc sa platesc mereu cat pot, problema aseara s-a solutionat cu o simpla explicatie "eroare umana, o mica greseala", au modificat listele si l-au lasat pe bietul casier sa incaseze toata cearta si toti nervii vecinilor. Intrebarea mea este daca ma puteti ajuta, cu privire la chitanta. Eu maine voi merge sa duc 700 de ron, avand deja penazilari de 500 de ron, 319 ron intretinerea pe luna curenta si diferenta pana la 3200 cat s-a afisat restanta. Ce sa le spun sa imi achite din aceasta suma? Pt ca luna trecuta mi-au trecut pe chitanta "partial restanta" si am aflat ca daca nu se specifica "penalizari" acelea raman acolo si vor creste in continuare, asta am aflat ulterior pt ca noua nu ne zice nimeni nimic, se presupune ca ar trebui sa stim aceste lucruri. ce ma sfatuiti sa fac? Domnii binevoiesc sa calculeze penalizari la penalizari si nu stiu ce e bine sa se incaseze mai repede.
Sunteti foarte confuza. Daca cei de la administratie dau raspunsuri de maniera aratata, este si vina dvs.,a proprietarilor:
asta am aflat ulterior pt ca noua nu ne zice nimeni nimic, se presupune ca ar trebui sa stim aceste lucruri.
Cine sa va zica ? Mergeti la sedinte, la AG a proprietarilor, fata in fata cu conducerea as. prop. sa-i intrebati toate aceste probleme? Exista comunicare din partea acestora?
Toata lumea acuza, ca noi nu stim nimic - pai de ce nu stiti nimic? In aceste conditii, ii lasati sa-si faca de cap - insa nu sunt de acord cu dvs. cand afirmati ca se aplica penalizari - la penalizari - acest lucru de unde il stiti, ca mai sus afirmati ca noi nu stim nimic.
Este normal ca dvs. sa stiti ca legea nu permite aplicarea de penalizari, la penalizari? Ca suma rezultata din penalizari nu poate depasi suma penalizata? Pai trebuie sa stiti, ca altfel va trebui sa achitati sume imense.
Incercati sa va achitati urgent debitul de baza, astfel penalizarile nu vor mai creste. Solicitati apoi un calcul corect al penalizarilor (calcul tabelar) - si nu singura, toti proprietarii sa solicite acest lucru si o sa observati ca se schimba si optica celor de la asociatie. Totul este sa va implicati, sa mai cititi cate ceva, sa va informati, nu sa stati cu buzunarele deschise si sa invitati asociatia sa i-a cat vrea de-acolo... Nu va suparati pe mine, dar cam asa ar trebui sa procedati.
Sunt de acord cu dumneavoastra dar degeaba ma duc eu singura, fiecare merge pentru el, cat despre sedintele care se tin daca se prezinta 2-3 persoane din afara administratiei e mult. Cat despre penalizarile care se percep eu mi-am calculat singura aseara 6% din resatnte si suma este mai mare decat trebuie, singura explicatie matematica pe care am gasit-o a fost ca dansii calculeaza penalizari pe intreaga valoare, restante +penalizari.

Iar despre faptul ca nu ne implicam si e vina noastra, vreau sa va spun ca sunt 500 de garsoniere in bloc, majoritatea batrani sau chiriasi care azi vin, maine pleaca, in administratie sunt oameni care stau in bloc de zeci de ani si cu care nu se poate vorbi. Tocmai de aceea eu intrebam ce avem de facut si unde sa ne adresam mai sus de atat. Iar despre faptul ca suntem neinformati, nu va suparati dar legea este interpretabila si inclusiv aici am vazut ca sunt pareri diferite cu privire la aplicarea ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari intretinere soso1986 soso1986 Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie silviu35 silviu35 CIND ai penalizari si iti platesti datoria la asociatie trebuie sa se anuleze si penalizarea la ASOCIATIE. IN fiecare luna apare aceiasi penalizare de cind a ... (vezi toată discuția)