avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizare abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizare abuziva

buna seara,am si eu o intrebare legata, de sanctiunile din codul muncii. mi s-a facut un test la locul de munca de catre un angajat al unei firme care se ocupa cu testarea angajatilor din comert.scenariul a fost urmatorul:clientul misterios a cumparat un produs in valoare de 6,00 lei pe care i l-am incasat si sub un pliant a avut un produs,in valoare de 0,25 bani pe care l-am vazut dupa ce a iesit de la casa de marcat.in acel moment clientul astepta seful de magazin ptr. ai comunica rezultatul testului si as lua bani pe produsul incasat.produsul de 6,00 cat si cel de 0,25 sau intors in magazin,prin urmare magazinul nu a pierdut nimic in schimb eu o sa fiu penalizata prin oprirea sumei de 200,00 lei.intrebarea mea este urmatoarea,ptr. aceasta abatere "grava" trebuie sa fiu penalizata cu cat la suta din salariu?iar cand sunt penalizata nu ar trebui sa-mi se dea si mie ceva la mana scris? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 19 Ianuarie 2012
Buna seara
Nu am mai auzit pana acum despre astfel de teste la servici,insa in codul muncii nu sunt prevazute testari si dupa picarea testului sa urmeze penalizari ,in schimb perioadele de proba sunt prevazute in codul muncii.Ar trebui ca administratorul firmei sa va emita o decizie de penalizare in care sa mentioneze motivul aplicarii sanctiunii iar apoi sa contestati in instanta ,acel proces verbal sau decizie.
Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

In cazul in care va sanctioneaza fara a se efectua cercetarea disciplinara prealabila, atunci atacati in instanta decizia de concediare ... aceasta fiind lovita de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client misterios, contestare sanctiune Orsi_Pal Orsi_Pal Buna seara, Astazi a primit colegul meu raportul de la firma, facut de un client mister. A primit punctajul aproape 0, si este sanctionat(1600 ron). Dupa ... (vezi toată discuția)
Retinere 10% salariu,cercetare prealabila jondoe1 jondoe1 buna ziua,am urmatoarea problema si anume>s-a emis urmatoarea decizie de penalizare pe urmatoarele,art.264 alin.1,lit.d din codul muncii coroborat cu art.22 si ... (vezi toată discuția)
Penalizare in masa Who Who Buna seara, Am o nelamurire in ceea ce priveste penalizarea in masa a angajatilor datorata faptului ca nu se cunoaste autorul faptei ce a dus la aceasta ... (vezi toată discuția)