Buna ziua! In luna decembrie pe 26 cineva a intrat cu masina in garajul meu, distrugand un gard de beton si peretele din spate al garajului. In garaj aveam masina si gresia si faianta pe care urma sa o folosesc la renovarea unei bai. Masina a fost avariata, iar jumatate din faianta sparta. A doua zi a venit inspectorul de daune de la firma unde respectivul era asigurat si a fotografiat masina si faianta. Am completat documentele necesare, inclusiv un proces verbal pentru faianta in care am specificat cate placi sunt sparte si mi-a spus sa il contactez dupa data de 01.01.2012 pentru ca in perioada sarbatorilor nu rezolv oricum nimic. Pe data de 28 decembrie am primit prin email procesul de constatare pentru masina, nimic pentru faianta. Masina am dus-o la service, este aproape gata, desi mi-au trimis piesele pe rand solicitand alte fotografii. In schimb am incercat sa dau de inspectorul de daune pentru a discuta problema cu faianta, mi s-a spus ca este in concediu si mi s-a dat un numar de telefon de la bucuresti, motivand ca acolo sunt toate dosarele si trebuie sa sun, ei neavand acces la dosar aici in constanta. Am incercat sa sun, intra robotul, imi spune sa astept, apoi se inchide ("toti consultantii sunt moment angajati in alte convorbiri"). Problema mea mai mare este faptul ca cei de la asigurare vor sa ma despagubeasca la valoarea la care eu am achizitionat faianta anul trecut, iar acum pe mine ma ajunge aproape dublu ca pret sa o cumpar deoarece vine pe comanda din spania, iar la comanda mica pretul este mai mare, plus ca sunt nevoita sa platesc transportul. Eu am facut comanda, iar cei de la depozit mi-au facut un contract de vanzare-cumparare in care au specificat pretul total.
Intrebarea mea este cum as putea sa reusesc sa obtin suma integrala pe care o platesc eu acum pentru faianta. Va multumesc pentru raspunsuri!
Din pacate, in acest caz despagubirea se va acorda la valoarea din momentul achizitiei.Doar in cazul in care aveati o asigurare de locuinta, incluzand si anexele (garajul in cazul dvs.) atunci existau sanse sa recuperati suma dorita doar daca era mentionata gresia si faianta in lista anexa cu bunurile existente in locuinta si anexa.
Daca in declaratia dv. data la asigurator ati mentionat si faianta ca si bun distrus (si cantitatea) e OK. Daca nu, e mai complicat.
Daca nu ati comunicat pretul de anul trecut al faiantei (nu ati dat copii de pe factura si chitanta cu care ati achizitionat faianta) este foarte bine.
Dupa ce masina este reparata si se obtine acceptul de plata de la asigurator pt. masina trebuie sa completati (la service in momentul ridicarii masinii) o cerere de despagubire si o declaratie a persoanei pagubite. In aceasta cerere, pe linga valoarea de reparatie a masinii treceti (pe rindul doi) si factura faiantei si chitanta si solicitati ca valoarea masinii sa se achite in contul service-ului si valoarea faiantei in contul dv. Depuneti in original, linga cererea de despagubire, factura si chitanta (pastrati-va copii). Asiguratorul va plati reparatia masinii la service si ar trebui sa vireze in contul dv. valoarea de pe factura a faiantei.
Daca plateste integral e OK.
Daca nu plateste integral aveti 30 de zile la dispozitie sa contestati suma primita de la asigurator si sa demarati procedura in instanta pt. diferenta.
Bafta,
Dauna prin regres
bajiemil
cam acum un an masina (aproape noua) mi-a fost lovita in parcare. respectivul nu avea rca si am fost la firma de casco (la transilvania), iar cei de acolo ... (vezi toată discuția)
Daune rca
danmihai
Buna ziua. In urma unui accident am primit o polita de asigurare de la partea vinovata cu care am fost la asigurare (bcr asigurari). Aici am intampinat o ... (vezi toată discuția)