buna ziua. mama mea a vandut un teren acum aproximativ 15 ani cu acte de mana (semnatura mamei, a cumparatorului si 2 martori). legal terenul apartine bunicului meu, care decedase cu putin timp inainte. terenul nu a putut fi trecut pe numele bunicului meu, fiind confiscat de vechiul regim, actele au fost date abia acum cativa ani.
in acest moment avem actele, dar pe numele bunicului. persoana care a cumparat nu a platit niciodata impozitul afererent terenului.
in acest moment a vrut sa ii propuna mamei mele sa o dea in judecata, mama sa nu se prezinte ca sa poata intra in posesia terenului fara a fi nevoie de succesiune - asa spune ca l-a sfatuit avocatul dansului. eu nu am fost de acord, pentru ca in acest caz mama ar fi obligata sa plateasca si cheltuielile de judecata plus impozitele restante, nu?
actul respectiv de mana are valoare juridica? cum am putea proceda legal pentru a ii da terenul dar nici sa nu fim nevoiti sa platim noi taxele restante?
va multumesc.
Actul trebuie sa imbrace forma ceruta de lege, adica autentic!Nu poate invoca nici uzucapiunea! Dezbateti succesiunea dupa bunicul, apoi incercati sa vorbiti cu cumparatorul ca sa gasiti o solutie optima mai putin costisitoare......
multumesc. insa mai am o intrebare. actul de mana a fost facut intre bunicul meu si cumparator. insa la vremea respectiva bunicul meu era decedat. in numele lui au semnat cei doi mostenitori (mama mea si fratele ei), deci ar fi o semnatura falsa.
Deci actul este nul absolut!
1. O persoana decedata nu poate fi parte intr un cat fie el si sub semnatura privata, adica facut de mana.trebuia dezbatuta succesiunea.
2. instrainarile se fac in forma autentica.
Donatie teren
sorana_g
in anul 1993 mama a primit de la tata ( nu erau casatoriti insa au trei copii impreuna , noi copiii nu suntem pe numele tatalui ) un teren cu titlu de donatie ... (vezi toată discuția)
Mostenire?????
emy23
BUNA.nici nu stiu cum sa incep...casa in care sta familia mea (mama si fratii) este pe numele bunicului meu.(decedat de 30 ani)pamantul pe care este construita ... (vezi toată discuția)