Am urmatoarea problema:
A avut loc a 3 a licitatie asupra unui teren - dosar executare silita - la care imobilul nu a fost vandut. Am niste potentiali clienti si am luat legatura cu firma de recuperare sa vad ce demersuri pot face pentru a recupera din creanta.
In urma discutiei mi s-a spus sa trimit o adresa prin care solicit eliberarea unui acord de vanzare, apoi sa merg la notar ptr. contr. de vanzare - cumparare.
Poblema este pretul care s-ar putea sa nu acopere in intregime datoria solicitata de firma de recuperare.
In aceasta situatie intreb: in urma vanzarii imobilul va fi degrevat de sarcini si se vor indrepta asupra altor bunuri sau nu? trebuie sa le spun cumparatorilor acest aspect. Multumesc
imobilul va fi degrevat de sarcini doar daca este vandut la licitatie.. daca va fi vandut direct de dvs, va trebui ca odata cu vanzarea respectivului imobil sa fie radiata si ipoteca asupra acestuia, altminteri acesta va ramane ipotecat in favoarea bancii sau a firmei de recuperari creante... Daca nu se recupereaza suma solicitata de firma de recuperari creante, va sugerez sa va duceti la respectiva firma inainte de orice vanzare si sa obtineti acceptul lor in scris ca nu se vor mai indrepta asupra altor bunuri ale dvs si vor ramane doar cu suma obtinuta ca pret de pe teren... Si vor stinge orice datorie... Va spun din experienta mea de avocat ca vor fi de acord daca stiti cum sa puneti problema...
Multumesc foarte mult pentru promtitudine si sfat, ar fi nemaipomenit sa fie de acord...
Insa cel care se ocupa de dosarul meu de execut mi-a spus sa le fac o adresa scrisa in acest sens, si ca raspunsul il voi primi in 1-2 saptamani, nu sa vin la firma, Credeti ca daca as solicita si ceea ce mi-ati spus in scris as avea asa o sansa?
am o creanta de aprox 71000 euro iar eventualii cumparatori au pana in suma de 50000 euro....
Executare silita
cristina54
Buna ziua. Banca a cesionat creanta la o firma de recuperari debite. Eu in calitate de garant ipotecar, nu am primit nicio notificare de la respectiva firma ci ... (vezi toată discuția)