Vin si eu cu o problema in care sper sa ma puteti ajuta. Pe scurt, instanta a dispus iesirea din indiviziune identificata partial astfel:
- lotul 1 cuprins din apartamentul 1 compus din 2 camere, bucatarie, baie , podul de deasupra locuintei si 50% din partile de uz comun;
- lotul 2 format din apartamentul 2 compus din una camera, doua bucatarii, baie, podul de deasupra locuintei si 50% din partile de uz comun;
in partile de uz comun fiind incluse terenul construit si neconstruit de sub top initial in suprafata de 200m, zidul portant, sarpanta, bransamentele etc.
Intrebarea este, pe baza acestei decizii se poate face intabularea apartamentului 2? As vrea sa mentionez si un articol important din sentinta:
"In ceea ce priveste publicitatea imobiliara fata de terti, cu referire la loturile astfel formate, instanta va dispune respingerea capatului de cerere privind intabularea acestora in cartea funciara.
Pentru a dispune in acest sens, instanta are in vedere ca in loturile partilor sunt incluse constructii edificate fara autorizatie de constructie si ca in plus componenta inscrisa in cartea funciara nu mai corespunde celei actuale"
As vrea sa mentionez faptul ca constructia fara autorizatie se afla in proprietatea apartamentului 1.. Multumesc frumos si daca se poate un raspuns cat mai urgent pentru ca trebuie sa iau hotararea de a face apel sau nu la aceasta decizie
mda..ce ati cerut?
este admisibila o cerere privind iesirea din indiviziune si accesiune si imi pare inadmisibila o cerere iesire din indiviziune si intabulare- cel putin asa rezulta din postare..
in plus acoperisul e in coproprietate continua si fortata..dar...as vrea sa stiu ce ati cerut pentru a putea critica eventual solutia
Multumesc frumos de raspuns. Practic situatia e urmatoarea:
In aceeasi curte se afla 2 corpuri de cladire. Cele 2 parti se afla in coproprietate. Curtea are o latime de doar aprox 4 metri. Am cerut iesirea din indiviziune prin impartirea in 2 loturi egale, intabularea lor si numere topo noi. Impartirea cladirii a fost usoara intrucat asa cum spuneam ea este formata din 2 corpuri separate. Solutia a fost ca fiecare corp de cladire sa fie dat unei parti (asa cum era normal), dar curtea sa ramana comuna (datorita latimii mici, nu s-a putut face impartirea curtii fiind asa cum ne-a fost precizat necesari minim 3 metri latime pentru fiecare parte). Intrebarile ce se pun sunt:
- avand in vedere solutia de mai sus, care precizeaza ca nu s-a putut face intabularea, ce se poate face din acest punct de vedere in continuare? La recurs am putea obtine ceva din punctul asta de vedere?
-se poate sau nu face impartirea unei curti in conditiile date? Am auzit ambele opinii (si ca se poate si ca nu). Instanta a decis ca nu. Exista vreun motiv sa atacam asta?
- Tinand cont de decizia de mai sus, in cazul in care decidem sa vindem partea noastra, o vom putea face pe baza unei astfel de decizii, sau acest lucru depinde de punctul 1?
- Corpul nostru de cladire nu are apa trasa (desi ea exista pentru apartamentul 1). Putem pe baza acestei decizii sa ne racordam la conducta de apa generala fara permisiunea celeilalte parti? (pe care in mod evident nu am primi-o)
Imi cer scuze pentru numarul poate prea mare de intrebari, dar nu as vrea sa contest decizia decat daca intr-adevar ar exista sansa ca decizia sa se schimbe in vreun fel pentru ca sumele au fost si asa destul de mari pentru a sustine procesul si dispunem de resurse financiare limitate.
Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns scurt? Pe baza acestei decizii se poate face intabularea apartamentului 2? Din ce am inteles decizia trebuia sa cuprinda si numere topo noi pentru a putea trece la acest pas ori acestea lipsesc...