avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare cheltuieli judiciare

Buna ziua am si eu o problema legata de un dosar penal in care am fost acuzat de trafic de droguri si dupa 2 analize am fost ACHITAT la ART 10 lit. d CPP, faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, de ce nu am fost achitat la litera A FAPTA NU EXISTA pt ca eu nu am vandut droguri si nici nu au fost vreodata droguri, fapta este drogul daca drogul nu este care este fapta atunci ca nu mai inteleg nimic? deci cei de la DIICOT au facu niste analize la laboratorul de naliza si profil al drogurilor DIICOT IASI in care sa confirmat k acolo sunt droguri in produsele ridicate de la mine de acasa si mau arestat pt procurare, detinere, vanzare fara drept de droguri de mare risc, noi am cerut in timpul anchetei sa facem o alta analiza la nenea ala procuror care a facut acel dosar sa vedem si noi ce este acolo pt ca noi nu am vandut niciodata droguri, dar el a zis ca ati vandut droguri si nu nea aceptat expertiza, noi acele produsea le-am cumparat dintr un magazin cu facturi, si pe motiv ca acolo erau droguri nu mai are rost sa facem alte analize, au fost 20 de martori care au fost obligati sa dea declaratie impotriva noastra asa au zis unii in instanta declaratia data la procuror a fost una dar in instanta a fost alta, martorii cand sau vazut in fata instantei au spus adevarul ce au cumparat din acel magazin aromatizante, plante frumos mirositoare si atunci judecatoarea a hotarit sa facem o alta expertiza sa vedem daca sunt sau nu droguri acolo, am facut acea expertiza si nu mai erau droguri acolo, procurorul a dat o in abureala ca poate sau evaporat, poate nu a fost buna expertiza precizez ca analiza care am cerut o noi a fost facuta in cadrul DIICOT BUCURESTI si au scris negru pe alb ca NU SUNT DROGURI, procurorul a mai cerut inca o expertiza la institutul national de criminalistica INC sa vedem si acolo ce este dar si INSTITUTUL NATIONAL DE CRIMINALISTICA a mai confirmat incaodata ca NU SUNT DROGURI deci eu am stat 4 luni torturat pe nedrept din cauza institutiilor astora care habar nu au ce e cu ele intr-o parte sunt droguri in alte doua parti nu au fost niciodata droguri, pot sa imi recuperez cheltuielile pe carte le-am suportat aiurea doar ca sa demonstrez ca nu este cum zice procurorul si am si demonstrat prin 2 expertize facute tot in cadrul POLITIEI, decizia nu este inca definitiva a mai facut procurorul apel dar dupa ce va ramine definitiv imi pot recupera cheltuielile, si daca pot fi achitat la litera A CPP fapta nu exista pt ca asa mi se pare corect dupa mine deci droguri nu sunt atunci care este fapta? este ca si cum as fi acuzat de omor deosebit de grav si vine mortul in instanta si da declaratie ca nu este mort, pot fi achitat la litera a CPP? si daca pot sa imi recuperez banii cheltuiti aiurea prin penitenciar avocat si multe altele?. va multumesc

dar pentru a cere daune materiale si morale trebuie sa fiu achitat la o anumita litera sau trebuie sa fie doar achitare nu conteaza de litera care am fost achitat?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
mosuxl, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:08, 19 Ianuarie 2012
Dupa ce ramne definitiva hotararea de achitare,puteti solicita statului roman daunele materiale si morale suferite pe nedrept din cauza procesului penal.
Daca in cele din urma veti fi achitat definitiv,depuneti plangere penala impotriva procurorului de caz pentru savarsirea infractiunii de ''represiune nedreapta'' ,fapta prevazuta si pedepsita de art.268 c.p. in care va constituiti parte civila .

REPRESIUNEA NEDREAPTA
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei, alcatuind continutul celui de-al II-lea cap., t. VI, art. 268, C. pen., partea speciala, si consta in fapta de apune in miscare actiunea penala, de a dispune arestarea, de a trimite in judecata sau de a condamna o persoana, stiind ca este nevinovata.


Capitolul II
INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICÃ ÎNFÃPTUIREA JUSTIŢIEI

Art. 268

Represiunea nedreaptă

Fapta de a pune în mişcare acţiunea penală, de a dispune arestarea, de a trimite în judecată sau de a condamna pe o persoană, ştiind că este nevinovată, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Represiunea nedreapta Annahan Annahan Bună seara. Care sunt aspectele procesuale ale infracțiunii de represiune nedreaptă? Cine pune în mișcare acțiunea penală, competența etc.? (vezi toată discuția)
Stie cineva ? gigelas gigelas Stie cineva,cumva,o speta (jurisprudenta) in ceea ce priveste represiunea nedreapta si cercetarea abuziva,cu tragerea la raspundere a faptuitorilor ? Va ... (vezi toată discuția)
Represiunea nedreapta - a trimite in judecata? a lua o masura preventiva neprivativa de libertate? eusaisapte eusaisapte 1. A trimite in judecata cf. art. 283 din CP se refera strict la sesizarea instantei prin rechizitoriu, sau orice sesizare a instantei cu orice act cum ar fi ... (vezi toată discuția)