avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... accept racordare la reteaua de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

accept racordare la reteaua de gaze

doresc sa imi montez o centrala termica de apartament, pt asta imi trebuie acceptul vecinilor pt a ma racorda la reteaua de gaze. toti sunt de acord, mai putin unul care solicita o suma exagerata( acum 8 ani coloana a costat 800 ron total, iar el imi solicita acum 500 ron doar partea lui) ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: dariusIII , utilizator 04:20, 21 Ianuarie 2012
nu stie nimeni daca se poate face ceva?
distrigazul a zis ca tre sa rezolv eu pb cu el. cum sa-i dau cinci milioane , daca toata reteaua a costat 8 , dar s-a impartit la 14
Coloana de gaz este proprietatea celor 14 proprietari care s-au racordat deja la ea.
Dv. ar trebui sa platiti fiecaruia dintre acestia o parte din costurile racordarii.
Dar, din pacate, trebuie sa negociati aceasta suma cu fiecare in parte deoarece, presupun, ca nu exista un regulament al proprietarilor acelei conducte de repartizare a cheltuielilor cu montarea si racordarea, majorate in timp, fireste.

Totusi, daca sunteti nemultumit de aceasta negociere, va ramane calea instantei unde puteti prezenta costurile initiale ale acestei conducte si toate elementele necesare ca instanta sa-si dea seama ca pretul cerut de vecinul dv. este exagerat si sa-l oblige pentru o suma mai mica sa va permita accesul la conducta, deoarece furnizorul de gaz nu permite instalarea unei alte conducte de gaze in afara celei prezente deja in condominiu si deci nu aveti alta posibilitate de racordare.
Rezultatul in instanta nu este previzibil, va poate fi de folos sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
elga50, moderator
Intocmiti un tabel cu toti vecinii dumneavoastra obtineti acordul scris al acestora prin semnatura fiecaruia. Puteti sa consemnati acolo si suma ce o platiti fiecaruia.
Ajungeti, dupa ce au semnat toti ceilalti, la vecinul ce va cere o suma mai mare si aratati-i acel tabel. Explicati-i ca este firesc sa primeasca si el aceeasi suma ca toti ceilalti. Rugati-l sa va semneze si sa ramaneti prieteni. Daca nu-l puteti convinge cu "vorba buna", incercati macar sa va scrie ce suma vrea sau ce alte pretentii mai are.
Sigur ca e greu de crezut ca o sa va scrie pe hartie, dar incercati sa purtati discutia in prezenta mai multor vecini si spuneti-i ca o sa-l actionati in instanta, unde o sa va folositi de acel tabel semnat de toti (mai putin de el), ca o sa va ajutati de marturia vecinilor s.a.m.d.
partea nasoala e ca firma care a executat lucrarea la vremea respectiva a emis o singura chitanta pe numele acelui vecin. acum el sustine ca este singurul proprietar pe teava si nu recunoaste ca i-ar fi dat cineva vreun ban, cu toate ca el a incasat de la mai multi care s-au racordat in acesti 8 ani, dar carora el nu le-a dat vreo chitanta. probabil o sa spuna la fel si despre mine (ca nu i-am dat nimic). mentionez ca toti vecinii au semnat deja ,toti m-au avertizat ca acesta este un jepcar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz conectare la reteaua de gaze sennen sennen Buna ziua. As dori anumite sfaturi/pareri indreptatite legate de urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament si intentionez sa montez o centrala ... (vezi toată discuția)
Acte necesare racordare gaz  Loredana Puscasu Loredana Puscasu As dori sa stiu care este baza legala pentru a racorda un apartament la reteaua de gaz dar in special ma intereseaza daca este nevoie neaparat de acel tabel cu ... (vezi toată discuția)
Utilitati retea gaze si electricitate Georgeta2012 Georgeta2012 Buna ziua, Avem un teren pe care ne-am construit casa, toti proprietarii am fost \\"nevoiti\\" la cumparare sa lasam drum de acces de 9 m latime. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)