avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcerea la serviciu dupa efectuarea concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcerea la serviciu dupa efectuarea concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani

Buna ziua,
In luna ianuarie 2012 trebuie sa ma reintorc la serviciu deoarece copilul meu implineste varsta de 2 ani. Dupa reintoarcerea mea la serviciu angajatorul ma poate concedia? As dori sa stiu de asemenea ce obligatii are angajatorul fata de persoana mea ca si salariata si ce drepturi am am in aceeasi masura. As dori daca se poate sa imi oferiti si o baza legala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:00, 20 Ianuarie 2012
Conform art. 25 alin (3) din OUG 111/2010, este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca timp de 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei in unitate.
Dvs. aveti obligatia de a respecta CIM si ROI.
Multumesc mult. Precizez faptul ca eu am nascut inainte de 01.01.2011. Ordonanta precizata de dvs. am vazut ca se referea la femeile care au nascut copii incepand cu 01.01.2011. Sa inteleg ca in situatia aceasta angajatorul poate dispune incetarea raportului de munca?
Mai am o intrebare. Angajatorul poate sa ma plaseze pe alt post decat cel pe care am fost angajata si imi poate oferi un salar mai mic fata de cel de la care am plecat cand am intrat pe cresterea copilului pana la varsta de 2 ani? As dori, de asemenea, daca se poate sa imi oferiti si o baza legala.
Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
aroua_r, utilizator
Cred ca este o eroare ... OUG nr.111/2010 nu este aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut inainte de 01.01.2011..

Asadar, persoanele care au intrat in CCC in baza OUG nr.148/2005 pot fi concediate imediat la revenirea din CCC.

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.
multumesc
aroua_r a scris:

Multumesc mult. Precizez faptul ca eu am nascut inainte de 01.01.2011. Ordonanta precizata de dvs. am vazut ca se referea la femeile care au nascut copii incepand cu 01.01.2011.


Asa este, nu ati dat de la inceput toate datele, daca ati nascut inainte de 01.01.2011, aveti raspunsul corect dat de @freeelis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere de cic MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Este necesar ca, pentru revenirea la lucru, dupa expirarea perioadei aferente CIC, sa notifici in scris pe angajator? Daca trebuie facut acest lucru, cu cat ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterecopil/conventie civila paleolog paleolog Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil, daca ma angajez cu conventie civila, pierd indemnizatia de crestere copil? La fostul meu loc de munca postul ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu maternal - drepturile salariatei darclee darclee Buna, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am stat 1 an in concediu de crestere copil si, la intoarcere mi s-a dat acelasi post dar, ... (vezi toată discuția)